Show

Zoran Kesić do suza nasmijao Brođane

Zoran Kesić do suza nasmijao Brođane

Sinoć je u Slavonskom Brodu po prvi puta nastupio Zoran Kesić, poznati srbijanski novinar, voditelj, satiričar i komičar. U svom dvosatnom nastupu Brođanima je pripremio mnoštvo svojih humorističnih monologa uz izvedbu nekoliko pjesama, a sve na temu društvenih i političkih događanja.  300-tinjak Brođana uveselio i nasmijao je svojom priredbom pod nazivom "Priče i pesme"

"Nisam smislio bolje naziv jer u sklopu ovoga pričam i pevam. To nije stand-up komedija zato što ja iz novinarstva kojim se bavim i sve mi kreće iz toga. Nisam glumac koji izgovara neki tekst nego za svaku priredbu napišem neki tekst, namjenski dio materijala baš za taj grad, za to mesto", rekao je za SBTV Kesić uoči nastupa u Slavonskom Brodu.

Tako je bilo i u gradu na Savi. Uz svoj standardni repertoar, Kesić je zagrebao i u naš lokal. Izdvojio je i nekoliko brodskih priča i nedavnih događaja.

"Nije ista priredba u Sarajevu, Slavonskom Brodu ili Beču i Beogradu. Naravno imam veći dio materijala koji je isti, ali mi je zanimljivo kada negdje dođem, pogotovo u Slavonski Brod u kojem nisam nikad bio, vidim šta ima zanimljivo, raspitam se, čujem da je trebalo da nastupe Aca Lukas i Karleuša pa je srećom otkazano. Znam da je ovdje rođen Aleksandar Martinović, ministar u vladi Republike Srbije, jedan politički poslušnik i pijun pa i to izdvojim. Zanimljivo mi je da moja priredba sa svaki gradom raste, mijenja se i upoznajem ljude i govorim ono što mislim", ističe Kesić.

Bilo je tu komičnih priča iz njegovog djetinjstva. No, kao i u svojim poznatim emisijama, najviše se osvrnuo na politiku. A kada je u pitanju politika, čiji je veliki kritičar, naglašava, stanje u Hrvatskoj nešto je drugačije nego u Srbiji.

"Politika u Hrvatskoj je bolja nego u Srbiji, ovdje je veći rivalitet i ima šanse da netko drugi osvoji vlast. U Srbiji već godinama nema šanse da netko osvoji vlast pa je u tom slučaju politička situacija dosadnija. Međutim, mi smo bolji jer imamo više ludaka, čini mi se, budala, što je dobro za našu emisiju. Kod vas je ipak sve na europskoj razini", kaže Kesić.

Nerijetko je u srbijanskoj javnosti i na meti napada i to prvenstveno zbog svojih kritika upućenih vladajućoj većini.

"Prijetnje na društvenim mrežama dobijam ili od botova ili nekih izmalipulisanih ljudi, uglavnom su to mnogo veći Srbi nego ja, to su ogromni Srbi koji čak i sole s tri prsta pa dopuštam da se zezam i sa tim. Nacionalizam je nešto što me nervira i s punim pravom vršim nuždu po nacionalizmu i u Bosni i u Srbiji i to ću učiniti i u Hrvatskoj"; rekao je Kesić.

Zoran je i veliki borac protiv medijske cenzure te zagovornik slobode govora.

"Mi pokušavamo kontinuirano da govorimo ono što mislimo na osnovnu svojih zaključaka i ni jedna naša emisija ne može da se kaže da je plod nečega drugog. Mi se potpisujemo ispod svake naše riječi, govorimo ono što mislimo, ako vam se sviđa, super, ali ćemo nastaviti da govorimo ono što mislimo i što mislimo da jeste istina", zaključuje Kesić.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija