Vijesti

Predsjednik Milanović na svečanoj sjednici povodom Dana grada Slavonskog Broda

Predsjednik Milanović na svečanoj sjednici povodom Dana grada Slavonskog Broda

Foto galerija

Povodom Dana grada Slavonskog Broda i blagdana svetog Ivana Nepomuka, danas je u dvorani Glazbene škole održana Svečana sjednica Gradskog vijeća. Uz brojne goste i uzvanike, na Svečanoj sjednici prisustvovao je i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović. Sve prisutne je pozdravio gradonačelnik Mirko Duspara koji se, osim ostvarenih projekata u protekloj godini osvrnuo i na potrebu zajedničke brige i skrbi o javnoj gradskoj imovini, a svoj je govor zaključio čestitavši svim građanima Dan grada Slavonskog Broda. Svečanoj sjednici prethodilo je polaganje vijenaca poginulim Brođanima i braniteljima kod Središnjeg križa na Gradskom groblju, ispred Spomenika poginulim braniteljima kod Kazališno-koncertne dvorane Ivana Brlić-Mažuranić te kod Spomenika prekinuto djetinjstvo. Na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća danas su dodijeljena i javna priznanja i nagrade Grada Slavonskog Broda pojedincima koji su svojim radom i djelovanjem pridonijeli razvoju i ugledu Slavonskog Broda.

Javno priznanje i nagrada „Povelja počasnog građanina grada Slavonskog Broda“ dodijeljeno je:

JOSIPU STADLERU (posthumno)

Iskazujući poštovanje i zahvalnost, povodom 180. obljetnice rođenja i krštenja našeg sugrađanina, vrhbosanskog nadbiskupa, utemeljitelja Družbe sestara Služavki Maloga Isusa, apostola kršćanske ljubavi, velikana duha, kreposti i svetosti, pastoralne mudrosti i razboritosti koji je služeći čovjeku u potrebi pretakao vjeru u djela što ostaje kao duhovna baština i vrijedna ostavština, na ponos građana i grada Slavonskog Broda.

Javno priznanje i nagrada „Zlatna čaplja – nagrada za životno djelo“ dodijeljeno je:

 • IVANU RAGUŽU (posthumno)

Iskazujući sućut i najveće poštovanje za izniman doprinos u Domovinskom ratu i obrani suvereniteta Republike Hrvatske, dugogodišnje nesebično zalaganje i pomoć u mirnodopskom vremenu, promicanje istine i zaštite ugleda i dostojanstva hrvatskih branitelja, hrvatske nacionalne tradicije i temeljnih vrijednosti na kojima je stvorena hrvatska država, na ponos građana i grada Slavonskog Broda.

Javno priznanje i nagrada „Grb Grada Slavonskog Broda“ dodijeljeno je:

 • vlč. TOMISLAVU ĆURIĆU

Iskazujući zahvalnost za svećeničko služenje i pastoralni rad, ustrajno promicanje zajedništva, općeljudskih i kršćanskih vrijednosti, nastanak nove župe kao vrijedne duhovne oaze za dobro pojedinca, obitelji, crkvene i društvene zajednice na ponos grada Slavonskog Broda i njegovih građana

 • ŽELJKU KLINDŽIĆU

Iskazujući zahvalnost za dugogodišnji stručan i profesionalan rad, iznimne rezultate u razvoju naprednih tehnologija, internetskog stvaralaštva kao javnog dobra, entuzijazam i nesebično zalaganje kojim ostavlja neizbrisiv trag u promociji voljenoga grada Slavonskog Broda.

 • KRUNOSLAVU ZADRAVCU

Kako bi zahvalili za sveukupno sudjelovanje u Domovinskom ratu i obrani suvereniteta Republike Hrvatske, dugogodišnje nesebično volontersko djelovanje u mirnodopskom vremenu te svesrdno zalaganje u organizaciji i promociji sportskih aktivnosti na dobrobit građana i grada Slavonskog Broda.

 • MARIJU SOSNIKU

Kako bi zahvalili za sveukupno sudjelovanje u Domovinskom ratu i obrani suvereniteta Republike Hrvatske, dugogodišnji nesebični volonterski rad u mirnodopskom vremenu, neiscrpan optimizam i svesrdno zalaganje u sportu invalidnih osoba, na dobrobit građana i grada Slavonskog Broda.

 • MARTI KLJAIĆ MARTIĆ (posthumno)

Iskazujući sućut i poštovanje za iskazano izuzetno zalaganje, organizirano djelovanje i nesebično pružanje potpore i motivacije u pomicanju granica osoba s poteškoćama te vrijedan doprinos razvoju javne svijesti o važnosti i potrebi zaštite mentalnog zdravlja na dobrobit građana i grada Slavonskog Broda.

Javno priznanje i nagrada „Štit Berislavića“ dodijeljeno je:

 • MARICI MIKULIĆ

Iskazujući zahvalnost majci velikog srca, za nesebičnu borbu u ostvarivanju prava i potreba te ustrajno zalaganje u prevladavanju teškoća i ispravnog vrednovanja te zauzimanja za bolji način života djece s posebnim potrebama, na ponos grada i građana Slavonskog Broda.

 • ZLATKU MILIĆU

Kako bi zahvalili za sveukupno sudjelovanje u Domovinskom ratu i obrani suvereniteta Republike Hrvatske, dugogodišnje nesebično sportsko djelovanje, izniman doprinos u radu škole nogometa te poticanje razvoja svijesti djece i mladih o sportskom i zdravom načinu života, na dobrobit građana i grada Slavonskog Broda.

 • LUKI KRIJANU

Kako bi zahvalili za izniman doprinos u Domovinskom ratu i obrani suvereniteta Republike Hrvatske, dugogodišnje nesebično promicanje istine te zalaganje i pomoć u mirnodopskom vremenu, kao i organizaciju obilježavanja značajnih obljetnica i sportskih aktivnosti branitelja, na dobrobit građana i grada Slavonskog Broda.

 • OLGI ANDRUSENKO-DALIPI

Iskazujući zahvalnost koreografkinji, baletnoj umjetnici i plesnoj pedagoginji, za dugogodišnji profesionalan i stručni rad, poticanje plesne i glazbene kulture djece i mladih, značajne uspjehe i veliki doprinos u promociji baleta i plesnog koraka kojim ostavlja neizbrisiv trag u plesnoj umjetnosti na ponos grada i građana Slavonskog Broda.

 • DAMIRU LOVIĆU (posthumno)

Iskazujući sućut i poštovanje za iskazanu izuzetnu snagu volje i duha, nesebično pružanje potpore i motivacije u pomicanju granica i prevladavanju poteškoća, kojim ostavlja neizbrisiv trag u promicanju aktivnosti osoba s invaliditetom te vrijedan doprinos sportskom životu, na ponos grada i građana Slavonskog Broda.

izvor: slavonski-brod.hr

 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija