Vijesti

Turistička destinacija "Slavonski Brod-Posavina" bilježi povećanje broja gostiju i noćenja

Turistička destinacija "Slavonski Brod-Posavina" bilježi povećanje broja gostiju i noćenja

 Na području Turističke destinacije "Slavonski Brod-Posavina" koja obuhvaća područje grada Slavonskog Broda i tri općine, Bukovlje, Gornja Vrba i Podcrkavlje, bilježe povećani broj gostiju, time i broj noćenja.

-Na području Turističke destinacije "Slavonski Brod-Posavina", koja obuhvaća grad Slavonski Brod i općine Bukovlje, Gornju Vrbu i Podcrkavlje, a prema podacima iz eVisitor sustava, turisti su tijekom prvih šest mjeseci ove godine u registriranim smještajnim objektima ostvarili 22.213 noćenja, to je za 37,3 posto više u odnosu na isto razdoblje 2022.godine, odnosno za 27,59 posto više u odnosu na isto razdoblje rekordne pretpandemijske 2019.godine-izvješćuju iz Turističke destinacije "Slavonski Brod-Posavina". Veći porast, ističu, bilježe noćenja domaćih turista, 51,17 posto, u odnosu na 2022.godinu koja u strukturi ukupnog turističkog prometa sudjeluju s 49,2 posto.

Sa tim u vezi, iz Turističke destinacije "Slavonski Brod-Posavina" obavještavaju da će radno vrijeme Turističko-informativnog centra na Trgu I. B. Mažuranić 7a, na Korzu, u Slavonskom Brodu tijekom mjeseca srpnja i kolovoza biti dulje za dva sata u odnosu na ostale mjesece. TIC će, naime, tijekom navedenih mjeseci raditi svaki dan, uključujući nedjelje i praznike, od 10 do 19 sati. 

 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija