Sport

Splićani oduševili na vaterpolo "Brodwayu"

 Ako Slavonski Brod ima Široku ulicu, zašto i New York ne bi imao svoju. Ako New York ima svoj Broadway, od ove nedjelje i Slavonski Brod ima "Brodway", vaterpolo Brodway.

Na vodeni teatar, iz cijele Hrvatske su pristigli veliki glumci amaterskog vaterpola. Svoje najbolje predstave je poslao Zadar ( Kolpomorto), Osijek, Zagreb s čak četiri ( Stara Sava, NBC,Nu9, Val) i Split ( Stari Mornar). I domaćini su imali dvije, na kraju će vidjeti, dvije loše i negledljive predstave (Marsonia 1 i 2). Zbog prevelikog interesa, a premalo vremena,domaćini nisu mogli ugostiti vaterpolo družine iz Koprivnice, Siska, Varaždina, Bjelovara i Dubrovnika. Ali slijedeće godine možda budu i dvije pozornice.

Turnir je bio podijeljen u dvije grupe, Slavonski Brod i New York.Nakon sjajnih nastupa u obje grupe na samom začelju su ostali Osječani i Brođani. Na kraju se pokazalo da su Brođani još daleko od svjetala velikih pozornica. Kad je trebalo, od treme su zaboravili tekst. I tako par puta.

U borbi za 5. mjesto, momčad Nu9 je bilo nadahnutije od NBC sa 6:4. Nakon toga je uslijedio i drugi zagrebački obračun između Stare Save i Vala. Stara Sava je i prije turnira zaprijetila da će njihovi glumci pokazati znanje ali ih je vjerojatno iznenadni obilni ručak spriječio u tome. U prvom poluvremenu izjednačena igra i rezultat 2:2. U drugom dijelu bolja igra Vala i s tri gola otišli do 5:2 i zasluženog trećeg mjesta.

U finalu su se sastali Stari Mornar i Kolpomorto koji postaje classic amaterskog vaterpola. Glavni glumci su pokazali što su sve dosad naučili i uvježbali. Stari Mornar je cijelo vrijeme bio u prednosti. Vodili su na poluvremenu 2:1, a kad je u drugom, Dejan Vukašin obranio niz teških lopti, Mornari ( sve samo ne stari) se odvajaju i dolaze do konačnih 7:4. Pogotke za Stare Mornare su postigli Hodžić tri, Jerković dva te po jedan Martinović i Vuko. Kod poraženih, Topić dva te Katić i Vrček po jedan . Lako Splićanima kad su imali Miljenka Vuku na sidrunu koji kao da stoji u bazenu i ne može mu nitko ništa. Pa se onda priključi i Josip Jerković sa svojom ubojitom ljevicom i tu svima priči dođe kraj. Ipak, da na vratima nisu imali Dejana Vukašina, pehar ne bi otišao u Split. Na trenutke, protivnički igrači nisu vidjeli gol. Zaključao i bacio ključ. Zasluženo je osvojio naslov najboljeg igrača turnira.

Zastor je pao na praizvedbu predstave "Brodway". Što se događalo iza zastora, ostaje iza zastora. Navodno je zastor padao još nekoliko puta na nekoliko mjesta. A ručak na bazenu će biti pojačan jer  domaćini nisu znali da se glumačko-vaterpolo zvijezde ne stide.

Nakon praizvedbe, svi koji su pohodili bazene Vijuš, složni su u jednoj stvari, a to je da "Brodway" prelazi u stalni repertoar već dogodine.

Finale : Stari Mornar - Kolpomorto 7:4

za 3. mjesto: Val - Stara Sava 5:2

za 5. mjesto : Nu9 - NBC 6:4

7. Marsonia 1

8. Marsonia 2

9. Osijek

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija