Vijesti

Započelo uređenje parka na Trgu Josipa Godlara

 Započelo uređenje parka na Trgu Josipa Godlara

 Grad Slavonski Brod započeo je s hortikulturnim uređenjem parka na Trgu Josipa Godlara na kojem će građani moći boraviti, a koji će dodatno obogatiti gradske ulice. Trenutno je pripremljena površina za postavljanje betonskih opločnika i žardinjera te je u tijeku nabava 10 stabala crvenog javora čija bi sadnja trebala biti obavljena tijekom sljedećeg tjedna. Nakon sadnje stabala, pristupit će se postavljanju navedenih opločnika i žardinjera,  postavljanje klupa i koševa za smeće te sadnja više vrsta trajnica. Uređenje parka na Trgu Josipa Godlara je nastavak hortikulturnog uređenja gradskih površina.

Podsjećamo, tijekom prošle godine Grad Slavonski Brod uredio je park u Ulici Josipa Jurja Strossmayera koji je dobitnik i dvije prestižne arhitektonske nagrade (Rethinking The Future Awards 2022. te BIG SEE Architecture Awards 2022.).

Obogaćivanjem zelenih površina Grad Slavonski Brod doprinosi smanjenju utjecaja koje sa sobom donose klimatske promjene, a građanima osigurava mjesta za opuštanje, rekreaciju i druženje, kažu u Gradskoj upravi.

izvor: slavonski-brod.hr

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija