Vijesti

Ugledna arhitektonska nagrada za uređenje parka u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

Ugledna arhitektonska nagrada za uređenje parka u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

 Osmišljavanje izgleda ovog parka bilo je povjereno krajobraznoj arhitektici Kseniji Jurčić Diminić koja je za ovo idejno rješenje dobila i ovogodišnju svjetsku arhitektonsku nagradu Rethinking The Future Awards 2022. Naime, spomenuta svjetska nagrada jedna je od najpoznatijih nagrada u području arhitekture i dizajna, a s više od milijun pregleda svakog mjeseca, RTF platforma jedna je od najčitanijih na svijetu. RTF je ujedno postao središte usluga za arhitekturu i dizajn, a za park u Ulici Josipa Jurja Strossmayera arhitektica Ksenija Jurčić Diminić dobitnica je treće nagrade. Osim spomenutog projekta, Ksenija Jurčić Diminić u Slavonskom Brodu je radila i na projektu izgradnje novog autobusnog kolodvora kao suradnica za krajobraz, na uređenju Ulice Petra Svačića, Šetališta braće Radić te surađivala na idejnom projektu izgradnje botaničkog vrta u Tvrđavi Brod.

Podsjetimo, u sklopu krajobraznog uređenja u Ulici Josipa Jurja Strossmayera, na području novoga parka zasađena su stabla tibetanske trešnje i stabla zelkove, a dodatno su unutar postavljenih otoka na parkiralištu zasađena i stabla crvenog javora te stupolikog graba. Park ima i postavljene staze te sedam kortenskih žardinjera u koje su zasađene ukrasne trave i trajnice, a uređenje je dovršeno postavljanjem klupa te koševa za smeće.

Uređenjem novog parka te stalnim obogaćivanjem zelenih površina Grad Slavonski Brod doprinosi smanjenju utjecaja koje sa sobom donose klimatske promjene, a građanima osigurava mjesta za opuštanje, rekreaciju i druženje.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija