Vijesti

U Slavonskom Brodu seminar nove evangelizacije prema modelu prof. Tomislava Ivančića

Foto galerija

U organizaciji zajednice Molitva i Riječ i Centra za hagioterapiju u Slavonskom Brodu u dvorani Obiteljskog centra Đakovačko-osječke nadbiskupije ovoga se vikedna održava seminar nove evangelizacije, prema modelu pokojnog svećenika, prof. dr. Tomislava Ivančića i uz evanđeoslo geslo “Ja dođoh da život imaju, u izobilju da ga imaju!”. Voditelji seminara su evangelizator Ivica Lulić i članovi brodske zajednice Molitva i Riječ. 

 Voditelj brodske zajednice Molitva i Riječ Silvio Marjanović kratko je predstavio rad zajednice, koja je u Slavonskom Brodu djeluje od 1997. godine te rad Centra za hagioterapiju koji u sklopu zajednice djeluje od 1999. do 2007. kada je registriran i do danas djeluje kao samostalna civilna udruga. Naglasio je kako su u Slavonskom Brodu održani brojni seminari za evangelizaciju te da je kroz razne programe u radu zajednice i centra obuhvaćeno više od 20.000 osoba.
 
Smisao nove evangelizacije je pomoći kršćanima da dođu do osobnog iskustva susreta sa živim Bogom, da otkriju ljepote sakramenata koje su primili, odnosno da prođu ono što su prvi kršćani prolazili tijekom tri godine katekumenata. Mi smo kršćani pozvani biti autentični svjedoci, ako to nismo postajemo bljutavi. Na ovakvim seminarima dolazimo do iskustva, prihvaćajući svoju egzistenciju otkrivamo Oca, nastojimo kroz navještaj vidjeti tko je Isus iz evanđelja, onda spoznamo da gdje su Otac i Sin tu je i Duh Sveti koji sve aktualizira. Duh Sveti je pomazanik, što znači da ono što smo u krizmi primili prihvatimo u povijesnom trenutku svoga života. Ovakvi seminari trebali bi se održavati za krizmanike, bračne parove i druge skupine vjernika. Za rast u duhovnom životu potrebna je i duhovna snaga…“, rekao je, među ostalim, voditelj Lulić. Zaključio je da je evangelizacija lijek za sve patnike, da su ovi seminari navjestiteljski te da bude ljudi da se odluče za dobro.

 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija