DM će nagraditi učenike PŠ Ljupina za doprinos zaštiti okoliša

Četiri godine za redom među najuspješnijim školama u Hrvatskoj

Autor: Brodportal | Datum objave: 21.01.2021
DM će nagraditi učenike PŠ Ljupina za doprinos zaštiti okoliša


 Učenici Područne škole Ljupina četvrti su put potvrdili svoju poziciju među najuspješnijim mladim ekolozima u Hrvatskoj, pokazali su rezultati devete akcije prikupljanja i recikliranja starog papira dm Zeleni korak. Učenici su u konkurenciji od čak 90 škola bili među 10 najuspješnijih te će ih dm nagraditi s 10 000 kuna za doprinos zaštiti okoliša. Ova mala područna škola koju pohađa 21 učenik već četiri godine pokazuje zavidnu posvećenost zaštiti okoliša te ih je do sada u sklopu Zelenog koraka dm nagradio s ukupno 35 500 kuna.

„Mladi ekolozi Područne škole Ljupina prionuli su zadatku i, uz pomoć zajednice, prikupili i reciklirali više od deset tona starog papira. U ime dm-a zahvaljujem svim učenicima i djelatnicima Područne škole Ljupina što su nam se i ove godine pridružili u Zelenom koraku te što su nam četvrti put pokazali da svatko od nas može dati doprinos zaštiti okoliša i pozitivno utjecati na zajednicu. Radujemo se njihovim budućim uspjesima!“ izjavila je Blaženka Vuić, područna menadžerica dm-a.

U devetom Zelenom koraku sudjelovalo je više od 18 500 osnovnoškolaca koji su prikupljanjem i recikliranjem starog papira spasili više od 3000 stabala, a svaku od deset škola koje su prikupile i reciklirale najviše papira dm će nagraditi s 10 000 kuna. Uz učenike PŠ Ljupina, u 2020. godini najbolje rezultate ostvarili su učenici Osnovne škole Branimira Markovića (Ravna Gora), Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar (Varaždin), OŠ Petar Zrinski Šenkovec, OŠ Banija (Karlovac), OŠ Ludbreg, Područne škole Glavina Donja (Imotski), PŠ Kutleše (Imotski), PŠ Plešce (Čabar) te PŠ Cirkvena (Sv. Ivan Žabno). 

Od 2012. godine kada su učenici prvi put prikupljali i reciklirali stari papir, u Zelenom koraku sudjelovalo je više od 200 000 osnovnoškolaca koji su prikupljanjem i recikliranjem starog papira tijekom devet godina spasili više od 49 500 stabala.

Zadnje vijesti

U petak u Zagrebu počinje Prvenstvo Hrvatske u olimpijskim disciplinama

Rafinerija nafte Brod više neće prerađivati sirovu naftu

U 10 ujutro 50-godišnjaku izmjerena koncentracija alkohola od 3,57 promila

FOTO GALERIJA

Putnici autobusa napustili Slavonski Brod

Uređenje parka u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

"Da umrem ne bih stao" - arheološke i povijesne priče o trčanju

Održana 20. Smotra folklora "Inati se Slavonijo" u Šumeću

U tijeku završni radovi na uređenju komunalne infrastrukture u Tvrđavi Brod