Sport

Brodski lađari uspješno odveslali svoj prvi neretvanski maraton u duljini od 22,5 kilometra

Brodski lađari uspješno odveslali svoj prvi neretvanski maraton u duljini od 22,5 kilometra

Branitelji naslova, ekipa »Zagreba« pobijedila je na 26. Maratonu lađa na Neretvi, od 29 ekipa lađara iz Hrvatske i inozemstva koji su se natjecali za štit kneza Domagoja u utrci od Metkovića do Ploča. Druga je posada Slivno, a treći kominski Gusari.

Natjecali su se i Brođani, ekipa ove godine osnovane Udruge lađara "Marsonia" nakon kvalifikacija nastupila je po prvi puta i osvojila odlično 17. mjesto ispred ekipa s puno više iskustava. Posadu "Marsonije" činili su Michel Špeljak, Danijel Jurić, Damir Holjevac, Krunoslav Sokolović, Krešimir Gajšek, Marijan Radičević, Goran Jagušt, Danijel Blekić, Damir Markić, Dražen Majić, Bojan Ocelić i trener Marko Lipovac.

Maraton lađa na Neretvi amatersko je sportsko natjecanje u starim izvornim plovilima u kojima lađari preveslaju 22,5 kilometara od Metkovića do cilja u pločanskom zaljevu. Posadu svake lađe čini po deset veslača, bubnjar i parićar odnosno kormilar. Osim sportsko-natjecateljskog karaktera, Maraton lađa na Neretvi prometnuo se u jednu od najvažnijih turističkih manifestacija u južnom dijelu Hrvatske. Start Maratona lađa bio je ispod mosta u Metkoviću gdje je plotunom kuburaške skupine označen start 29 posada, a posade su odmah krenule punim tempom. Pokrovitelj ovogodišnjeg Maratona lađara, predsjednik Republike Zoran Milanović pratio je natjecanje ploveći u posebnom brodu, koji se na toj manifestaciji zove »Predsjednički brod«.

O svemu su se na Facebooku osvrnuli i brodski lađari na Facebook stranici Udruge lađara "Marsonia":

"Izuzetno teška i zahtjevna utrka koju su dodatno otežavali valovi i vjetar u prsa, ali u finishu ipak svi sa osmijehom na licu jer kako ne? Za svega 9 mjeseci od osnutka udruge, sve redom početnici koji su prvi puta uzeli veslo u ruke, osvojiti 17. mjesto među tolikim ekipama sa toliko "staža" na maratonima je za nas kao zlatna medalja ???????????????? 

Biti će to veliki poticaj za iduću godinu ???? 

Ovom prilikom čestitamo svima koji su nastupili na maratonu te se tako upisali kao prva ekipa iz Slavonskog Broda koja je nastupila na maratonu lađa: Michel Špeljak, Danijel Jurić, Damir Holjevac, Krunoslav Sokolović, Krešimir Gajšek, Marijan Radičević, Goran Jagušt, Danijel Blekić, Damir Markić, Dražen Majić, Bojan Ocelić i trener Marko Lipovac (na kvalifikacijama je trener bio Antonio Martić). 

Čestitamo pobjednicima, ekipi UL Zagreb koju trenira prijatelj naše udruge i također Brođanin Štefo Lutz ???????????? 

Koristimo priliku nakloniti se svim Brođanima koji su potegnuli čak do Ploča kako bi nam uz baklje dali veliku podršku, bravo navijači, bili ste sjajni ❤️ 

VELIKO HVALA našoj upravi na čelu sa predsjednikom Sašom Puačom na nemjerljivoj podršci, svim donatorima bez kojih bi naš nastup bio nemoguć te veliko hvala svima, iskoristili smo ovaj sportski događaj za promociju našeg grada i županije ????????????????"

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija