Vijesti

Danas se obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Danas se obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom

 Današnji se međunarodni dan obilježava na različite načine kojima je cilj ukazati na teškoće s kojima se osobe s invaliditetom svakodnevno susreću. Prema podacima Registra o osobama s invaliditetom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, osobe s invaliditetom čine 12 % ukupnog stanovništva Republike Hrvatske.

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, jučer je u Slavonskom Brodu održan i prigodan program.

Jučer, je naima Povjerenstvo za osobe s invaliditetom Grada Slavonskog Broda u Gradskoj knjižnici održalo svečanu sjednicu povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom (3. prosinac) te Međunarodnog dana volontera (5. prosinac). Tom prigodom dodijeljene su i nagrade volonterima godine, primjerima dobre prakse uključivanja volontera te poslodavcu godine koji podupire zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Ovogodišnji dobitnici nagrada su u kategoriji Volonteri godine Denis Stehlik i Josipa Krajinović, kao primjer dobre prakse uključivanja volontera je Volonterski klub „Agenti dobrote“, a poslodavac godine koji podupire zapošljavanje osoba s invaliditetom je Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija