Vijesti

I na Međunarodni dan osoba s invaliditetom nepropisno parkirali na njihova mjesta

I na Međunarodni dan osoba s invaliditetom nepropisno parkirali na njihova mjesta

 Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, jučer su u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, proveli preventivno represivnu akciju „Znak pristupačnosti“. Akcija je provedena s ciljem podizanja svijesti kod vozača i sprječavanja parkiranja na mjesta predviđena za parkiranje vozila osoba s invaliditetom, kao i moguću zlouporabu znaka pristupačnosti, te podizanja razine prometne kulture i sigurnosti.

Na području Nove Gradiške u akciji su zajedno sa policijskim službenicima sudjelovali članovi nekoliko udruga koje povezuju osobe s invaliditetom. Ovom akcijom policijski službenici su podsjetili vozače da prilikom sudjelovanja u prometu obrate pozornost na sve osobe koje sudjeluju u prometu, bilo kao pješaci ili biciklisti, te ne sude po njihovom izgledu ili ponašanju, jer nikada ne znamo da li takva osoba ima određeni stupanj invalidnosti. 

Akcija je također provedena na području Slavonskog Broda, u vremenu od 8 do 12 sati, kojom prilikom su policijski službenici Postaje prometne policije utvrdili sedam (7) prekršaja nepropisnog parkiranja vozila na mjestima predviđena za vozila osoba s invaliditetom. 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija