Vijesti

U Kući Brlić premijerno izvedena predstava "Potjeh"

 Još jedna u nizu od desetak predstava koje je Kazališna družina "Ivana-Brlić-Mažuranić" spremna na pozornici odigrati, "Potjeh" je u četvrtak, 18. svibnja 2023. premijerno prikazan i brodskoj publici. Redateljsku ulogu potpisuje Matej Safundžić, dok glavnu ulogu izvodi Andrija Krištof.

Tako je napokon ostvaren dugogodišnji san renomirane spisateljice Ivane Brlić-Mažuranić. U prostoru potkrovlja njenog doma, Kuće Brlić, premijerno je izvedena predstava "Potjeh" nastala upravo prema njenim pričama. Sama predstava u potpunosti je prilagođena za izvođenje u prostoru Kuće Brlić.

Premijerno prikazani Potjeh samo je jedna u nizu od predstava koje publici prikazuju, nerijetko upravo prema pričama Ivane Brlić-Mažuranić.

Rad Kazališne družine "Ivana Brlić-Mažuranić" prepoznat je i izvan granica Lijepe naše, to potvrđuje činjenica kako pred početak kazališne sezonske turneje, već imaju dogovorena gostovanja.

Brodske kazalištarce još očekuje ljetna sezona, a uspješnom premijerom Potjeha u Kući Brlić, Brodskoj je publici predstavljena priča Ivane Brlić-Mažuranić upravo onako kako je i sama spisateljica to zamislila – na maloj pozornici u svom domu.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija