Turnir u Ruščici po 12. puta osvojila Cibalija

Ruščica je za vikend bila nogometno središte županije. Održano je 31. izdanje memorijala, a koji nosi ime prvog poginulog branitelja s područja Brodsko-posavske županije, Zvonka Mikolčevića. U nedjelju je održan finalni dan, a do glavne nagrade i prvog mjesta stigla je Vinkovačka Cibalija.

Autor: Brodportal | Datum objave: 26.07.2022


 Jedna stativa te koncentracija izvođača jedanaesteraca, donijela je igračima Cibalije iz Vinkovaca veliko slavlje te naslova prvaka na 31. izdanju Memorijala "Zvonko Mikolčević" odigranom ponovno u Ruščici na terenu "Antun Iličić Braco". U finalu su nadigrali i direktnog konkurenta sada u drugoj ligi, NK "Dubravu Tim Kabel".

Vinkovčani su tako pehar ponijeli po 12 put. Turnir u Ruščici igrao se tri dana. Do onog finalnog, Cibalija je došla u subotu pobjedom u polufinalnu 3:2 nad Marsonijom, a Dubrava je nadigrala 1:0 još jednog drugoligaša, Vukovar. Kada je u pitanju finale. Obilježila ga je čvrsta igra. U prvom poluvremenu istaknule su se dvije odlične prilike u 10-oj i 12-oj minuti Cibalije, nakon čega se igra smirila te se na poluvrijeme otišlo s 0:0. U drugom dijelu najbliže pogodku bilo se u 77. minuti i to prvo Cibalija, da bi odmah u nastavku gol šansu imala Dubrava, ali bez uspjeha.

U utakmici za treće mjesto susreli su se Marsonija i Vukovar. Nakon prvog poluvremena, a koje je obilježila dominacija Vukovaraca, u nastavku kormilo igre preuzimaju Brođani. Marsoniju u 61. minuti u vodstvo dovodi Mihić, da bi za Vukovar izjednačio Aleksić u 78-oj. U uzbudljivoj završnici, u 89 minuti pobjedu bijelo-crnima donosi, Selmir Mahmutović. 

Turnir i je bio svojevrsna proba te pripreme za nadolazeće utakmice. Treneri su priliku dali svim igračima uz brojne izmjene. S odazivom ekipa te kvalitetom nogometa zadovoljni i organizatori, tamošnji nogometni klub "Posavac". Tako je Ruščica, ali i Općina Klakar još jednom živjela za nogomet.

Memorijal u Ruščici već 31 godinu održava se u čast Zvonka Mikolčevića, prvog stradalog branitelja u županiji Brodsko-posavskoj. Sam turnir danas je postao prepoznatljiv u našim nogometnim krugovima. Organizatori su muku mučili s vremenom i toplinskim valom, ali sve se na kraju odigrali na zavidnoj organizacijskoj razini.

Na kraju turnira, Selmir Mahmutović dobio je nagradu na najljepši gol, pošto su svi strijelci postigli po jedan, a nagradu je preuzeo kapetan Damir Mirković. Najboljim vratarem pokazao se de Biaggi iz Dubrave, a najbolji igrač turnira je Luka Kalaica iz Cibalije.

Zadnje vijesti

Uspješan vikend za atletičare Marsonije

Advent iz davnina u Slavonskom Brodu čudesno je putovanje pričama Ivane Brlić-Mažuranić

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

FOTO GALERIJA

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

Upaljena prva adventska svijeća, započeo program ovogodišnjeg Adventa iz davnina

FOTOGALERIJA - Tamburice, pjesma i dobra atmosfera za prvu Noć Brođana u Zagrebu!

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen i u Slavonskom Brodu

25. Katarinski sajam Sadržajno bogat, raznovrstan, za svakog ponešto