Sport

Matea Ećimović putnik na 3. Mediteranske igre

Matea Ećimović putnik na 3. Mediteranske igre

Foto galerija

 U sastavu Hrvatske kata reprezentacije Matea Ećimović, članica KK Slavonski Brod,  nastupiti će na 3. Mediteranskim igrama koje se održavaju u Heaklion Grčka.  Hrvatska reprezentacija u Grčku putuje u četvrtak, a natjecanje traje do 11.09.2023. Želimo Matei dobar nastup i sportsko  predstavljanje Slavonskog Broda i Reprezentacije Hrvatske.

Drugi dio natjecateljske sezone 2023. karatisti Karate kluba slavonski Brod krenuli su uspješno, te uz spomenuti nastup ma Mediteranskim Igrama, ekipa je nastupila na 27. Međimurje Open Croatia 2023.  U Čakovcu nastupilo je 1018 natjecatelja iz 116 klubova i 11 zemalja. Na ovom vrlo jakom natjecanju gdje je nastupilo 183 Mađara, 111 Slovenaca , klubovi iz Francuske i Italije, Nepala itd. Brođani su prikazali dobar karate i osvojili 3 zlata i dvije bronce. Pokazatelj kvalitete natjecanja je i činjenica da je Međimurje Open jedan od izbornih turnira  seniorske reprezentacije za Svjetsko prvenstvo i obvezno natjecanje za kadete, juniore i uzrast U21.

Za Karate klub Slavonski Brod nastupili su Matea i Mihael Ećimović,  Ana Lujić, Nikola Birač, Leo Lamešić, Adrian Jagnjić i  Dani Avdagić. Nikola Birač osvojio je dva prva mjesta u kategoriji kadeta i mlađih kadeta. Ana Lujić bila je prva u kategoriji juniorki a  Matea i Leo osvojili su treća mjesta.

Ana Lujić i Nikola Birač svojim nastupom opravdali su status kandidata za Europsko prvenstvo koje se održava u Gruziji u veljači 2024.

 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija