Sport

Nikola Birač prvi na Budapest Open 2023.

Nikola Birač prvi na Budapest Open 2023.

Foto galerija

 Na Budapest Open 2023.  koji se održao prošli vikend, nastupilo je 257 klubova sa 2011 sportaša iz 37 zemlje. Ove godine turnir je bio izuzetne  kvalitete  obzirom da  je za veliki broj reprezentacija  bio i izborni za Svjetsko Prvenstvo ( Budimpešta, listopad 2023). U Budimpešti nastupila je i mala ekipa Slavonskog Broda u sastavu Mihael Ećimović, Ana Lujić i Nikola Birač.

Dobar rezultat ostvarili su Ana i Mihael.  Ana je na kraju osvojila 5 mjesto izgubivši borbu za treće mjesto. Mihael se nešto lošije snašao na skliskoj podlozi i osvojio je 20 mjesto od ukupno 40 sportaša u konkurenciji. Na ovom natjecanju posebno je briljirao Nikola Birač koji je sa pet uvjerljivih pobjeda osvojio prvo mjesto. Pobijedio je  dva Slovaka, predstavnika Njemačke, Ukrajine i u finalu Latvijca. Pokazatelj Nikoline dobre izvedbe je činjenica da mu nitko nije napravio  poen! 

Dobar nastup, a  već ovaj vikend nas očekuje kontrolni turnir u Kranju i priprava za kvalifikacijski turnir Cro Open Rijeka krajem rujna. Cro Open je izborno natjecanje za seniore i sve mlađe uzrasne kategorije, a za Svjetsko prvenstvo i Europsko prvenstvo sljedeće godine.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija