Vijesti

Koje gradske ulice očekuje obnova?

 Komunalna infrastruktura se gradi i održava po točno određenim pravilima koji se donose za jednogodišnje razdoblje. No ono što svakog građanina najviše zanima je – kada će na red doći njihova ulica ili dio grada.

Da ulice u samom središtu Slavonskog Broda vape za obnovom, nije novost. Međutim, obnovu bi uskoro mogle i dočekati, a ona bi se trebala, kako je objavljeno, trebala izvoditi u tri faze. 

1. Rekonstrukcija Starčevićeve ulice od Preradovićeve do Zajčeve 

2. Rekonstrukcija Starčevićece ulice od Zajčeve do Trga Ivane Brlić-Mažuranić 

3. Rekonstrukcija Zajčeve ulice od Ulice Matije Mesića do Šetališta Braće Radić 

No osim centra, svoj red će, čini se, dočekati i neki drugi dijelovi grada poput naselja Huge Badalića. 

"U ovom naselju u ljetnim mjesecima dolazi do često pucanja vodovodnih cijevi i na nekim mjestima značajno je narušen nogostup i kolnik", upozorio je na sjednici Gradskog vijeća Hrvoje Špicer, vijećnik HDZ-a.

Za stanovnike ovog dijela grada, ali i drugih dijelova koji imaju sličnih problema, iz Grada je stigao sljedeći odgovor: 

"Ulice gdje su česta pucanja poput Panonske ulice treba se pristupiti kompletnoj izmjeni vodovodne instalacije jer to je jedini način da se stane na kraj stalnim popravcima. Slična je situacija i u naselju Huge Badalića i mislim da će to u skorije vrijeme biti odrađeno", odgovorio je Mirko Duspara, gradonačelnik Grada Slavonskog Broda na prošlotjednom Gradskom vijeću.

Na prošloj sjednici vijećnike je zanimalo i stanje u Osječkoj ulici i Ulici Dudinjak te u Kumičićevoj. 

U sklopu Programa građenja komunalne infrastrukture za ovu godinu predviđena sredstva u iznosu od 2.392.674 eura. Osim izgradnje, ulagat će se i u obnovu postojeće infrastrukture.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija