Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Sinoć je u Kazališno koncertnoj dvorani Ivana Brlić Mažuranić premijerno izvedena nova predstava Kazališne družine Ivana Brlić Mažuranić "Vuk i sedmi kozlić".

Autor: Brodportal | Datum objave: 25.09.2022
Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan


 Riječ je svojevrsnom nastavku poznate priče o vuku i sedam kozlića u kojem se na sudu susreću upravo zločesti vuk i sedmi kozlić, oni pred sutkinjom moraju dokazati tko laže, a tko govori istinu o cijelom incidentu.

U ulozi Vuko našao se Matej Safundžić, kozlića igra Valentina Srnojević, a sutkinju Darija Vlajnić, sve dobro poznata imena Kazališne družine. I iza scene dobro uigrani tim. Režije se uhvatio redatelj Mario Kovač, teksta Brođanka Kristina Kegljen, dok glazbu potpisuje Andrija Rudić. Za kostime i lutke je ponovo zaslužna Valentina Srnojević.

"Klasičnu bajku „Vuk i sedam kozlića“ u ova recesijsko inflacijska vremena smanjili smo na Vuka i jednog Kozlića, u skladu s nametnutim nam mjerama štednje. Komedija je smještena u prostor sudnice, čime se automatski žanr promijenio u tragikomediju, a pred Sutkinju je stavljena vječna dilema između Krivca i Žrtve. No, kako je to u našem krivosuđu uobičajeno, stvari se nikada ne odvijaju onako kako smo zamislili. U ovoj predstavi odlučili smo se zaigrati s motivom „kazališta u kazalištu“ pa tako oba naslovna lika imaju priliku iznijeti svoju verziju priče a našu dragu dječju publiku podsjećamo kako se ne može nekažnjeno lagati i izmišljati pa čak ni pod okriljem mašte. Kombinacijom klasične glume i predmetnog lutkarstva, Kazališna družina IBM predstavlja vam sudski slučaj i skandal proljeća… ovaj, stoljeća. Tko je kriv? Vi odlučite!", kaže redatelj Mario Kovač.

Premijere nove predstave bilo je sinoć, u subotu, 24. rujna točno na desetu godišnjicu osnutka Kazališne družine. Tako su na najbolji način, radeći ono što najbolje znaju, razveselili više od 400 brodskih mališana i njihovih roditelja.

Zadnje vijesti

Uspješan vikend za atletičare Marsonije

Advent iz davnina u Slavonskom Brodu čudesno je putovanje pričama Ivane Brlić-Mažuranić

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

FOTO GALERIJA

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

Upaljena prva adventska svijeća, započeo program ovogodišnjeg Adventa iz davnina

FOTOGALERIJA - Tamburice, pjesma i dobra atmosfera za prvu Noć Brođana u Zagrebu!

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen i u Slavonskom Brodu

25. Katarinski sajam Sadržajno bogat, raznovrstan, za svakog ponešto