Vijesti

Baka Vikica iz Sikirevaca proslavila stoljeće života!

Foto galerija

Kako je to doživjeti stotu? Zna Viktorija Tresk iz Sikirevaca, koja je proslavila stoljeće života. Prigodno slavlje organizirao je svojoj baki Vikici, kako ju odmilja zovu, njezini kolege i prijatelji  Sindikata umirovljenika Općine Sikirevci. Nije mogla, kaže nam baka Vikica, ni zamisliti da će doživjeti tolike godine.
 
Zdravlje ju dobro služi, još je pokretna, samo je slabijega sluha. "Ja sve znam, jedino što manje čujem!", ističe slavljenica i dodaje: "ne mogu više ništa raditi". Samostalna je, a do prije dvije godine je čak i obrađivala vrt.  "Voli televiziju gledati, spremi krevet, prošeta po dvorištu, opere posuđe. Do prije pet godina, ja sam znala otići za Zagreb. Ona je tada mogla biti sama bez problema", priča nam Anica Tresk, Viktorijina kći.
 
Baka Vikica je rodila troje djece, dvije kćeri i sina, a ima i tri unuke. Još donedavno bila je aktivna članica Sindikata umirovljenika Općine Sikirevci. "Izrazila je želju da će ostati član Sindikata sve do svoje smrti. Mi vodimo brigu o našim članovima, barem da ih posjetimo na ovakve dane,"  kaže Stjepan Rakitić, predsjednik podružnice Sindikata umirovljenika Sikirevci. Tako je baka Vikica ostala njihovom počasnom članicom. 
 
Najstarijoj mještanki općine Sikirevci čestitati je došao i općinski načelnik. - Od živih ljudi, nitko se ne sjeća da je u našoj općini itko doživio sto godina. Svatko bi želio doživjeti sto godina u ovakvom stanju, kao gospođa Viktorija. Vitalna je, sama hoda, nije u krevetu. Odlično se drži i želim joj još puno zdravlja - ističe Josip Nikolić, načelnik Općine Sikirevci. 
 
Starost je to za poželjeti. Njezine godine već su priča sama za sebe. Želimo baki Vikici još puno zdravih godina...
 

foto: Ana Vinković

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija