Mrak film 5 – Potonula franšiza bez humora i bizarnosti

Braća Wayans su dokučila što je "In" u ismijavanju drugih filmova i to su vrlo dobro slijedili kroz prve nastavke, kao i u nedavnom filmu "Paranenormalna aktivnost". A upravo je to ono što legendarni autor u žanru i kasniji "brend" Mrak filmova David Zucker nema već gotovo dvadeset godina. Dječje šale s fekalijama i prdežima više nisu smiješne, slavne osobe više ne privlače gledatelje u kina, a radnja bez ikakvog smisla također ne prolazi dobro, niti kod publike, a naročito ne kod kritike.

Autor: Ratko Martinović | Datum objave: 18.04.2013
Naslov filma:

Scary Movie 5 (2013) - Parodija / Komedija

Ocjena:

IMDB – 4.3 / MC - 12

Budžet:

20 milijuna dolara

Redatelj:

Malcolm D. Lee – Redatelj koji se definitivno nije proslavio sa svojim dosadašnjim komedijama još jednom dolazi blizu gašenja nekada uspješne franšize. Vrlo slaba režija uz pretenciozan humor i nepotrebno veliki fokus 'zvijezdama' van filmskog platna.

Glumci:

Ashley Tisdale – Simpatična glumica najpoznatija po ulogama u 'High School Mjuziklu' u ovom filmu je trebala napraviti jednu od zapaženijih uloga, ali ju je doslovno pojeo očajno loš scenarij. Čak nije niti toliko unutar ukupnog sivila, no pohvala za neki fantastičan angažman također ne 'piju vodu'.

Simon Rex – Već tradicionalno prosječno izdanje koje kod ovog glumca uvijek ovisi o filmu u kojem se nalazi. Možda bi mu bilo pametnije da se drži uloga u spotovima kada nikako ne može pogoditi jedan dobar scenarij.

Erica Ash – Komičarka poznata po oponašanju slavnih debitirala je na velikom platnu, no ne previše uspješno. Slabašno izdanje je ipak bilo za nijansu bolje od ostalih, no kada su sve nijanse sivog onda niti ovo nije veliki uspjeh.

Film pogledajte:

Cinestar -Slavonski Brod

Komentar:

Kada je izašao prvi dio Mrak film serijala 2000. godine svi smo vjerovali da se žanr parodije vraća u holivudski mainstream. Braća Wayans su dokučila što je 'In' u ismijavanju drugih filmova i to su vrlo dobro slijedili kroz prve nastavke, kao i u nedavnom filmu 'Paranenormalna aktivnost'. A upravo je to ono što legendarni autor u žanru i kasniji 'brend' Mrak filmova David Zucker nema već gotovo dvadeset godina. Dječje šale s fekalijama i prdežima više nisu smiješne, slavne osobe više ne privlače gledatelje u kina, a radnja bez ikakvog smisla također ne prolazi dobro, niti kod publike, a naročito ne kod kritike.

Parodiranje 'Paranormalne aktivnosti' već je odavna postalo besmisleno dok 'Mama' odlično prolazi na kino blagajnama ali nije ostvarenje koje bi trebalo parodirati jer jednostavno nije previše poznato. 'Crni labud'? To je naročito nejasno jer film niti je novi niti su scene s istim imale ikakvog smisla. 'Planet majmuna' također nije kvalitetno obrađen pa smo prepušteni sporadičnim scenama humora i totalnim besmislicama, za koje su braća Wayans ipak trenutno svjetski broj jedan. Zucker koji je nekada vladao žanrom parodije danas se u potpunosti izgubio u pokušajima inventivnosti, te bi mu dobro došla preporuka da se jednostavno vrati svom stilu gdje definitivno ima što za pokazati. 'Mrak film 5' možda nije najgluplja niti najdosadnija parodija posljednjih godina, no definitivno nije niti blizu već spomenute 'Paranenormalne aktivnosti', koja ruku na srce isto nije ništa posebno. Filmska parodija zahtjeva svježu krv, inače će očajno loš dvojac Friedberg-Seltzer do kraja zabiti čavle u ionako prilično čvrst lijes.

{youtube}pxDKvbx_JPg|640|360{/youtube}

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Postavljeni novi zdenci za osvježenje svih građana

Po 22. put održana fišijada u Oriovcu

Uvjerljiva pobjeda HDZ-a i u Slavonskom Brodu

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja

Za svećenike zaređeni Matija Aušić iz Slavonskog Broda i Matej Perić iz Tovarnika