Vijesti

Uhvaćen u krijumčarenju osoba pa pokušao pobjeći policiji

Uhvaćen u krijumčarenju osoba pa pokušao pobjeći policiji

 Obavljajući zadaće zaštite državne granice i sprječavanja nezakonitih ulazaka u Republiku Hrvatsku, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, dana 26. svibnja, u 23.15 sati, u Slobodnici, zaustavili su i kontrolirali osobni automobil (nacionalnih registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine), kojim je upravljao 33-godišnjak (državljanin Bosne i Hercegovine). U unutrašnjosti vozila (u prtljažniku i putnom prostoru) se nalazilo 12 osoba (tri muškarca i 9 žena), koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Prilikom zaustavljanja na parkiralištu, vozač osobnog automobila je pokušao pobjeći, no policajci su ga u tome spriječili i uhitili zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. 

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 33-godišnjak po prethodnom dogovoru i uputama sa nepoznatim osobama iz Bosne i Hercegovine, a s ciljem stjecanja nepripadne imovinske koristi, u automobil preuzeo strane državljane (državljane Narodne Republike Kine), koji su nezakonito preko rijeke Save iz Bosne i Hercegovine ušli u Republiku Hrvatsku te je iste namjeravao prevesti do Zagreba. 

Policijski službenici su jučer osumnjičenog uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a nakon čega je doveden sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu, koji je 33-godišnjaku odredio istražni zatvor, te je isti u 18.40 sati predan u zatvor u Požegi.

Prema stranim državljanima će se provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija