Vijesti

SKAC Slavonski Brod proslavio 5. rođendan!

SKAC Slavonski Brod okuplja 40-ak aktivnih članova, a u provođenju brojnih dobrotvornih aktivnosti i njih po nekoliko stotina, pretežno, ali ne samo studenata, mladih između 18 i 35 godina, koji se okupljaju i na redovitim molitvenim susretima. Središnja im je Misa Mladih srijedom u župi Gospe Brze Pomoći, a uz to organiziraju i duhovna predavanja uz geslo "Tri u jedan - Bog, ti i ja"  te molitvene susrete i druženja u svojim klupskim prostorima. 

Nadahnuti molitvom i Božjom Riječju kroz godinu mladi SKAC-ovci provode i brojne humanitarne akcije, organiziraju i koncert duhovne glazbe, Planinarski križni put mladih te hodočašća, a posebno su prepoznatljivi po najmasovnijoj volonterskoj akciji "72 sata bez kompromisa", koja se provodi u 20-ak hrvatskih gradova, i kroz koju mladi aktivno pomažu starijima i nemoćnima, ali i institucijama i udrugama koje brinu o djeci i mladima s teškoćama. U sklopu SKAC-a djeluju i 'Agenti dobrote', mladi volonteri (njih 60-ak), koji pomažu starijim sugrađanima u potrebi, prikupljaju humanitarnu pomoć za socijalno ugrožene, stradale u potresu i prognane iz ratom pogođene Ukrajine...

Na proslavu 5. rođendana SKAC-a Slavonski Brod došli su i gosti, članovi prijateljskih SKAC klubova iz Zagreba, Splita, Rijeke, Osijeka (...) koji su mladim Brođanima iskazali podršku i potaknuli ih da ustraju u svjedočenju svoje vjere u Isusa Krista, čijom su Riječju i nadahnuti činiti dobro, Gospodinu na slavu i ljudima na korist.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija