Sport

Šahovski klub invalida Hvidra - Brod šahovskim turnirom obilježio dvanaestu godišnjicu postojanja

Šahovski klub invalida Hvidra - Brod šahovskim turnirom obilježio dvanaestu  godišnjicu postojanja

 Sustav turnira bio je švicarski, igralo se 7 kola, a tempo igre bio je 7 minuta plus dodatak 3 sekunde za svaki odigrani potez. Nastupilo je 16 igrača iz nekoliko klubova. Za prva tri seniorska i kadetska mjesta, podjeljena su odličja.

Prvo mjesto osvojio je fide majstor velečasni  Josip Soldo  sa  6.5  osvojenih bodova iz ŠK ĐuroĐaković, Slav. Brod. 

Drugo mjesto osvojio je prvokategornik Benjamin Grgurević sa 6 osvojenih bodova iz ŠK Ruščica iz Ruščice.

Treće mjesto osvojio je drugokategornik Ivan Martić  sa  4.5  osvojenih bodova iz ŠKI Hvidra-Brod, Slav. Brod.

Prvo mjesto u kadetskoj  konkurenciji osvojio je Borna Grubić  sa 3 osvojena boda iz ŠK Ruščica iz Ruščice, drugoplasirani kadet Filip Stojanac  sa 3 osvojena boda iz ŠK Ruščica ,Ruščice, a treće kadetski mjesto osvojio je Patrik Aračić sa 3 osvojena boda iz ŠK Ruščica ,Ruščice.

Na kraju turnira bio je organiziran svečani domjenak za sve sudionike.

ŠKI Hvidra – Brod,Slavonski Brod  svojim postojanjem utjelovljuje i promiče pozitivne vrijednosti Domovinskog rata, promiče ugled i dostojanstvo hrvatskih branitelja te uvijek neprekidno ističe ljubav prema našoj jedinoj i voljenoj domovini Hrvatskoj. Klub je do sada održao 97 turnira, gdje je nastupilo 1.892 igrača. Turniri su uvijek igrani na visokoj šahovskoj i ljudskoj razini, uz pregršt smijeha vedrine i prijateljstva hrvatskih branitelja i svih šahistica i šahista.  ŠKI HVIDRA - Brod  osnovan je 22.11.2010. godine. Predsjednik kluba je Mato Opačak, koji je uz dopredsjednika Dragan Pavić i tajnika kluba Antun Rakić podnio najveći teret u radu kluba. Klub okuplja 10 hrvatskih ratnih vojnih invalida i značajan broj šahista civila. Klub je uspješno po prvi put u Hrvatskoj, održao 12. Svjetsko prvenstvo u šahu za invalide, IPCA Split 2012. godine, u Splitu. Predsjednik IPCA Zbigniew Pilimon tom je prilikom uručio priznanje predsjedniku kluba Mato Opačak, za odličnu organizaciju. U 2013. godini Šahovskom klubu invalida HVIDRA  – Brod, od Brodsko-posavske županije uručena je Kovanica od zlata za dobar rad. Nastupi ekipe kluba na ŠNIDOR-u, na Igrama dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u Crkvenici, na Kupu Brodsko-posavske županije, značajni su za povijest kluba. Turniri koje klub organizira su:

  • VRA Maslenica ,VRA Bljesak,Dan Policije, Dan Kobri 3a, Dan Državnosti, Dan 108 Brigade, VRO Oluja, Dan Neovisnosti, Dani sjećanja na Vukovar i Škabrnju, Memorijal Zvonko Vidaković i Ilija Garić, Međugorje i Turnir povodom  godišnjice kluba. 

Sigurni smo da klub očekuje još puno godina uspješnog rada.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija