Saborski zastupnik Veljko Kajtazi i državni tajnik Dragan Jelić u posjetu MO Josip Rimac

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi i državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava i socijalne skrbi Dragan Jelić posjetili su brodsko naselje MO Josip Rimac.

Autor: Brodportal | Datum objave: 25.04.2021


 Kajtazi je kazao da mu to nije prvi posjet- godišnje ovo naselje posjeti barem pedeset puta u sklopu obilazaka romskih naselja diljem Hrvatske.

Prošle godine započet je projekt u suradnji sa Ministarstvom gospodarstva za priključak električne energije u romskim naseljima, a saborski zastupnik kazao je da su struja i voda najmanje što se može osigurati građanima, stoga se ovom prilikom zahvalio Vladi i premijeru.

Istovremeno, podijeljeni su tableti školarcima, a Kajtazi je dodao da se nada da će uspjeti dovesti i internet uz pomoć Ministarstva rada. Do tada će učenici koristiti bonove, no zajednička želja svima je ipak da se djeca vrate u školske klupe.

U novom Zakonu o socijalnoj skrbi očekuju se velike promjene poput izmjene minimalne naknade te rješavanje prijevoza, što će i Romima dobro doći jer obično žive u izdvojenim naseljima. Također će se produžiti javni radovi kako bi se osiguralo zaposlenje za mnoge. 

Traže se i rješenja za potrebe mladih, kazao je Kajtazi, a Jelić dodao da mu je zadovoljstvo s njime surađivati te podijeliti tablete jer je to osnova za online nastavu, ali i moderni školski sustav.

-Uvijek mora postojati dobra volja sa svih strana, što se vidi na primjeru priključaka za struju- kazao je Jelić i dodao da će 25 obitelji kroz ovaj projekt dobiti struju, no neće stati samo na tome. Naime, očekuje se novi mjesni dom i općenito poboljšanje životnih uvjeta. U proteklom mandatu, Ministarstvo je izdvojilo značajna sredstva za projekte u romskoj zajednici poput produženog boravka i vrtića za djecu, a u novom financijskom razdoblju naći će se još sredstava na raspolaganju.

Gabriel Mitrović učenik je prvog razreda Industrijsko-obrtničke škole, smjer zavarivač. a ovom je prilikom dobio tablet za koji je kazao da će mu dosta pomoći u školi. Do sada je online nastavu pratio preko mobitela, a tablet će iskoristiti i za gledanje dokumentaraca, čime se bavi u slobodno vrijeme.

Zadnje vijesti

Najveće prihode ostvario ĐĐ TEP, a najveću dobit ĐĐ Montaža

Teško ozlijeđen 53-godišnjak prilikom slijetanja s autoceste

Policijski službenici vrlo brzo pronašli i uhitili mlade provalnike

VIJESTI

Rezultati poslovanja poduzetnika

Najveće prihode ostvario ĐĐ TEP, a najveću dobit ĐĐ Montaža

FOTO GALERIJA

Ana Lujić putnik na Europsko prvenstvo

Otkrivene brončane ploče s imenima Ane Titlić i Kornelije Kvesić

Više od 200 sportaša iz 14 klubova na međunarodnoj regati KKK Marsonia

Mazatori odlični organizatori Prvenstva Hrvatske u supersprint duatlonu, Dejan Radanac i Ines Jozić najbolji među Brođanima

"Pred noć u Slavonskom Brodu pod "palicom" Jozefine Birindžić