Vijesti

Prvi dan škole za prvašiće: djeca su radost, puna sreće i energije

Prvi dan škole za prvašiće: djeca su radost, puna sreće i energije

 Brodskoposavski župan Danijel Marušić i županijska pročelnica za prosvjetu, kulturu i sport Anica Vukašinović, danas, u ponedjeljak, 4.rujna,  prvoga dana nove školske godine obišli su, po tradiciji, neke od škola na području Brodsko-posavske županije, đacima prvašićima poželjeli uspješan početak školovanja i nazočili su pritom veselim programima koje su za njih priredili učenici osnovnih škola u Okučanima, Sibinju i Velikoj Kopanici.

U školi u općinskom središtu Sibinju župana Marušića i pročelnicu Vukašinović dočekali su ravnatelj sibinjske OŠ Josip Šišmanović i načelnik Općine Josip Pavić, a potom je za njih u sportskoj dvorani škole, a u čast đaka prvašića održan program povodom početka nastave nove školske godine.

-Sretni smo jako i zadovoljni. Moja ekipa iz moje škole, učiteljice i učenici uvijek za ovakve i slične svečane programe učine i više od očekivanja. Prvi je dan škole, za jednog učitelja i nema boljeg događaja od toga, nema boljeg početka nego ovako uz program, uz pjesmu, radost, sve to ih i očekuje u našoj školi, naravno uz obveze koje svi moramo prolaziti. Velika hvala i županu Marušiću i načelniku Općine Paviću koji su se svojom nazočnošću potrudili da taj početak bude još ljepši, prate nas kroz cijelu godinu, i nas i učenike, sretni smo i zahvalni što imamo njihovu podršku. Lijepo je živjeti u ovom kraju, bogatstvo je imati djecu, djeca su radost, puna sreće i energije-rekao je za Brodportal Josip Šišmanović, ravnatelj OŠ u Sibinju. 

Ova  škola je doista jedan vrlo kvalitetan kolektiv, sve čestitke prije svega djeci i onima koji djecu pripremaju za ovakve i slične programe. U ovoj školi se i od ranije uvijek osjećamo ugodno, zahvalio bih stoga ravnatelju škole Josipu Šišmanoviću koji doista dobro vodi ovu školu, također i načelniku općine Sibinj Josipu Paviću, jako je bitno da je ta škola uklopljenja u sredini u kojoj obitava. U ovoj školi je 20 prvašića, od ukupno 1019 koliko ih je na području Brodsko-posavske županije od danas prvi puta u školskim klupama, 79 više nego prošle godine. Sada u osnovnim školama na području Brodsko-posavske županije imamo više od 10 tisuća učenika, 210 manje nego godinu ranije, ali se nadam da će se ti trendovi promijeniti i da će sveukupna školska populacija u našoj županiji porasti- rekao je za Brodportal župan Danijela Marušić. 

 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija