Vijesti

Dora Dežmić, Roko Lukenda i Leon Ferić volonteri godine

Dora Dežmić, Roko Lukenda i Leon Ferić volonteri godine

 Svake godine 3. prosinca obilježavamo Međunarodni dan osoba s invaliditetom kako bi se postigla jednakost u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu. Uz obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i Međunarodnog dana volontera, koji se obilježava 5. prosinca, tijekom proteklih dvanaest godina Grad Slavonski Brod je organizirao svečanu sjednicu gradskog Povjerenstva za osobe s invaliditetom.

To je bila prilika kada se kroz izvješće o radu Povjerenstva mogao steći uvid u aktivnosti udruga koje okupljaju osobe s invaliditetom, ali  i o svemu što se u protekloj godinu učinilo za bolji i kvalitetniji život naših sugrađana s invaliditetom.

Isto tako, proteklih su godina na temelju objavljenog Javnog poziva za izbor volontera godine i Javnog poziva za izbor poslodavca godine za osobe s invaliditetom na svečanoj sjednici dodjeljivanje nagrade.

Na temelju ovogodišnjeg Javnog poziva, Povjerenstvo za osobe s invaliditetom donijelo je odluku o dodjeli nagrada za volonterski angažman:

  • Dori Dežmić, nominiranoj od strane Studentskog katoličkog centra Slavonski Brod,
  • Roku Lukendi nominiranom od strane udruge za razvoj informacijsko–komunikacijskih tehnologija-Connect IT
  • Leonu Feriću nominiranom od strane Ekonomsko-birotehničke škole Slavonski Brod i Školskog volonterskog kluba „Kapi volje“.

Zbog poštivanja epidemioloških mjera, planirana Svečana sjednica Povjerenstva i dodjela volonterskih nagrada neće biti održana, ali će se čim za to budu stvoreni uvjeti upriličiti.

Grad Slavonski Brod preko Povjerenstva za osobe s invaliditetom ostvaruje bolju komunikaciju i suradnju predstavnicima udruga koje djeluju u korist osoba s invaliditetom. Zahvaljujući ovoj suradnji pokrenuli smo dobre inicijative i realizirali značajne programe među kojima ističem izradu Lokalne strategije za izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2018. – 2022.

Grad Slavonski Brod nastoji svojim sugrađanima s invaliditetom osigurati što kvalitetnije uvjete života u području pristupačnosti, stanovanja, obrazovanja, uključivanja u kulturni život grada, osiguravanja uvjeta za bavljenje sportom i rekreacijom te pružanjem financijske potpore udrugama pri realizaciji njihovih programa posebice pri pružanju socijalnih usluga i razvoju socijalnog poduzetništva.

Čestitamo svim osobama s invaliditetom Međunarodni dan osoba s invaliditetom,  a isto tako upućujemo i čestitke brojnim volonterima koji svojim nesebičnim angažmanom daju velik doprinos poboljšanju života, ne samo osoba s invaliditetom  nego i ostalih sugrađana koji su u potrebi.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija