Vijesti

Brodska bolnica dobila iznimno vrijedan uređaj, a osobe s teškoćama trajno rješenje za liječenje dentalnih problema

Foto galerija

Na odjelu otorinolaringologije slavonskobrodske Opće bolnice danas je održana primopredaja mobilnog dentalnog uređaja vrijednog 25 tisuća eura, namijenjenog za dentalne intervencije kod djece i mladih s teškoćama. Riječ je o donaciji udruge Plavi cvijet, koja okuplja djecu s teškoćama iz spektra autizma i njihove roditelje, a rezultat je njihove donatorske gala večeri.  Slavonski Brod postao je tako treći grad u Hrvatskoj gdje će djeca, ali i odrasle osobe s teškoćama moći rješavati zdravstvene probleme zubi – bezbolno i bez straha. I to na odjelu otorinolaringologije, čiji su se liječnci i meidicnsko sooblje manksiamlno angažirali kako bi realizirali sve potrebne uvjete za dodatnu djelatnost. 
 
Uređaj je bolnici predala predsjednica Udruge Plavi cvijet Iva Klarić, u pratnji dvoje roditelja s teškoćama Dinke Petković i Tomislava Marića, a nazočni su bili i izv. prof. dr. sc. Ivana Pajić Matić, voditeljica bolničkog Odjela otorinolaringologije; Nikica Marinić, doktor dentalne medicine; doc. dr. sc. Josip Samardžić, ravnatelj Bolnice te Željka Dujmić, pomoćnica Ravnatelja i glavna sestra Bolnice. 
 
Dentalna jedinica košta 25 tisuća eura. Nije jefitna, ali je iznimno funkcionalna, a najveća  je prednost što je pokretna, kaže dr. Nikica Marinić, specijalist dentalne medicine, koji će raditi s ovom mobilnom dentalnom jedinicom u liječenju zuba osoba s teškoćama. "Velika je to stvar za slavonskobrodsku bolnicu i dentalno zdravlje u ovoj regiji", istaknuo je ravnatelj Samardžić, te podsjetio da je i bolnički odjel otorinolaringologije doživio je modernu transformaciju, u koji je uloženo oko 2 milijuna kuna. 
 
 
 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija