Traminac Iločkih podruma šampion Oriovite 2021.
Traminac Iločkih podruma šampion Oriovite 2021.
Oriovac, poznati vinarski i vinogradarski kraj, u subotu 5. lipnja po 23. puta bio je središnje mjesto okupljanja brojnih vinara, vinogradara i ljubitelja dobre vinske kapljice, a sve u sklopu tradicionalne Oriovite u organizaciji Udruge vinogradara i voćara Općine Oriovac i TZ Meridiana Slavonica.

 Ovo je jedna od najuspješnijih i najposjećenijih manifestacija u kontinentalnom dijelu Hrvatske koja je Oriovcu vratila ruralni turizam. Marija Milašin, predsjednica Udruge vinogradara i voćara Oriovca, istaknula je kako je ovo 6. po redu međunarodna manifestacija ocjenjivanja vina na kojoj je bilo 117 različitih uzoraka vina od kojih 25 ocijenjeno zlatnim bocama, a to je svakako izvrstan rezultat. Vina su ocjenjivali vrsni enolozi, a uspješnim vinarima pokazali su se i oni s naših područja. Šampion 23. po redu Oriovite, koja je okupila brojne vinare iz cijele Slavonije, je predikatno vino izborne berbe bobica Traminac Iločkih podruma iz 2017. godine. U ruke Iločkih podruma otišla je najveća nagrada iako njihova vina osvajaju priznanja i na velikim natjecanjima, istaknuli su kako rado dolaze u Oriovac. Zlatnu bocu sa svojom graševinom iz 2020. g. osvojio je Franjo Knežević iz Vranovaca. Nagrade su otišle i vinarima iz Požeške kotline, te je vinarija Kaptol osvojila nagradu za prošlogodišnju graševinu, a u ruke vinarije Markota otišle su četiri zlatne boce.

Podršku cjelokupnoj manifestaciji pružili su župan Danijel Marušić i zamjenik Marko Šimić koji su uručili diplome pobjednicima ovoga natjecanja. Župan Marušić čestitao je svima onima koji su dobili nagrade i istaknuo kako mu je osobito drago što ljudi nisu prestali proizvoditi dobro vino te se njima možemo ponositi.

Brojni posjetitelji manifestacije mogli su u subotu uživati ne samo u okusima vrhunskih vina već i u bogatoj gastronomskoj ponudi uz melodiju Stanka Šarića iz Najboljih hrvatskih tamburaša, TS Lengera iz Davora i klape Kampanel.