Održan 6. Trofej Amater kup za mlađe uzraste
Održan 6. Trofej Amater kup za mlađe uzraste
Kraj lipnja rezerviran je za tradicionalni nogometni Trofej Amater kup koji je kroz 3 dana održan na terenima Stadiona Jelas.

 Organizator je bila Škola nogometa Amatera koja je na taj način održala svoj tradicionalni 6 turnir koji ove godine nije bio međunarodni iz poznatih razloga s korona virusom. S obzirom da je lipanj ove godine bio promjenjiv i vrlo kišovit za vrijeme održavanja ovogodišnjeg turnira kroz sva 3 dana vremenske prilike bile su dobre bez padavina.

Na ovogodišnjem 6. Međunarodnom Trofej Amater kupu za razliku od prošle godine uvedene su još dvije kategorije i to predlimačići koji su 2013. godište i mlađi te stariji pioniri za igrače rođene 2005. godine i mlađe. Uz njih, tu su još bili mlađi pioniri, limači i limačići. Prema tome u svih 5 kategorija ukupno je nastupilo 50 ekipa što je solidna brojka koja bi bila i veća da su došle ekipe iz BiH, dok su zbog korona virusa svoj dolazak otkazali ŠN Certissa iz Đakova, pa Vrapče iz Zagreba, Budućnost iz Rešetara i Nogometna akademija NOPO Legen iz Gornje Vrbe.

Od ekipa iz Slavonskog Broda nastupili su: Marsonia, Željezničar, Budainka Kolonija, Vinogorac i domaći Amater, dok su s područja Brodsko – posavske županije došli sastavi iz: Okučana, Ljupine, Oriovca, Brodskog Stupnika, Slobodnice, Kaniže, Bukovlja, Donje Vrbe, Sapca i Slavonskog Šamca.

Požeško – slavonsku županiju predstavljali su Slavonija iz Požege i Mladost iz Pavlovaca, dok je iz Vukovarsko – srijemske županije nazočna bila vinkovačka Cibalia. Iz Bjelovarsko – bilogorske županije nastupio je NK Garić iz Garešnice, dok je zagrebačku županiju predstavljala Škola nogometa Maksimir.

Među dječacima koji su 2007. godište i mlađi igrale su i djevojke iz oba slavonskobrodska kluba, Viktorije i Marsonije. Pogotovo se s mlađim pionirima odlično nosila ponajbolja igračica Viktorije Nika Pančić.

U najmlađoj kategoriji predlimačića koji su 2013. godište i mlađi u finalu je Marsonia s 3:0 nadigrala Slavoniju iz Požege. Za 3. mjesto je Amater s 2:0 bio bolji od Mladosti iz Pavlovaca. Kod limačića među 9 ekipa također je slavila Marsonia i to njihova prva ekipa koja je u finalu sa 4:1 nadigrala Cibaliju. Za 3. mjesto je drugi sastav Marsonije s 2:0 bio bolji od Amatera. U limačima je bilo 12 ekipa, a do naslova je došao Željezničar koji je bolje izvodio penale od požeške Slavonije. Domaćem Amateru jer i u ovoj kategoriji pripalo 3. mjesto nakon 3:0 pobjede nad Sapcima. Najbrojniji bili su mlađi pioniri te je među 15 ekipa do naslova došla Budainka Kolonija svladavši za 1. mjesto Željezničar s 5:1. U ovoj kategoriji 3. mjesto pripalo je drugoj ekipi Maksimira iz Zagreba. U najstarijoj kategoriji kod starijih pionira među 10 klubova u finalu je Marsonia s 5:4 nakon penala bila bolja od Željezničara nakon što je u regularnom dijelu bilo 2:2. Za 3. mjesto je Garić iz Garešnice s 2:0 svladao domaćina ovogodišnjeg turnira Amater.