Vijesti - Politika
Brodportal
09.26.2022. 15:01:00
Osma sjednica Gradskog vijeća u znaku energetske krize
Sjednica Gradskog vijeća u znaku energetske krize. Na Dnevnom redu i izvješća o radu Brod-plina, Vodovoda i Komunalca. Očekuju li građane posupljenja?

 Danas je održana 8. sjednica Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda. Sjednici je nazočilo 19 od ukupno 21 vijećnika koji su najviše raspravljali o aktualnoj problematici vezanoj za energetsku krizu i poskupljenje energenata. Očekuju li građane poskupljenja?

Brođane koji žive u zgradama sa zatvorenim toplinskim sustavima, nedavno je dočekala obavijest Brod plina o tome kako će se cijene računa koje plaćaju povećati i to zbog povećanja cijena električne energije koju koriste njihove kotlovnice. 

Početak listopada sve je bliže, ali građanima nije ništa jasnije što ih u budućnosti točno očekuje kada su cijene energenata u pitanju. Potvrdila su to i vijećnička pitanja postavljena danas na Aktualnom satu. Hoće li zbog Vladinih mjera cijene ostati iste, ili će se ipak povećati, odgovor je pokušao dati direktor Brod-plina.  Građanima će možda jasnije sve postati za nekoliko dana, jer upravo ovoga tjedna, ako je suditi po izjavavama koje su se mogle čuti na sjednici Gradskog vijeća, trebale bi biti donesene odluke koje će dati točne odgovore na pitanje koliko će tko plaćati. Slična situacija i s elektirčnom energijom.  

Na Devnom redu sjednice Gradskog vijeća danas su se našla izvješća o radu i financijska izvješća gradskih trgovačkih društava. Prilika je to bila za raspravu o konkretnim probelmima, primjerice problem stanovnika naselja Andrija Hebrang koji žive u bloku pet, i nemaju toplu vodu.  Moguće nedostatke, poručuju iz Brd plina, u ovom slučaju moraju otkloniti oni koji su zaduženi za održavanje sustava – upravitelji. Zbog energetske krize uslugu opskrebe od Brod-plina još u travnju preuzelo je HEP plinarstvo, a poslovanjen nije olakšano niti Vodovodu, zobg poskupljenja energije. 

Na Dnevnom redu sjednice bilo je 10 točaka pri čemu su usvojene sve točke osim Izvješća o radu i financijskog izvještaja Trgovačkog društva Posavska Hrvatska d.o.o. i Lasica d.o.o.

IZ KATEGORIJE
Politika
Atletika

Uspješan vikend za atletičare Marsonije

Crna kronika
Policijsko izvješće

Najveća koncentracija alkohola iznosi 2,74 promila

Crna kronika
Prijetio policajcima

Opirao se uhićenju, policajci ga morali vezati

Crna kronika
Policijsko izvješće

Iz trgovina ukrao robu u vrijednosti 6000 kuna

Gospodarstvo
FOTO

Završio 25. Katarinski sajam