Vijesti

Županijska Liga protiv raka isporučila vrijedan dijagnostički uređaj patologiji brodske Opće bolnice

Do sada najmasovnija donacijska utrka koju je ove godine u rujnu u Slavonskom Brodu organizirala Liga protiv raka Brodsko-posavske županije, danas je konačno dobila uspješan epilog!  Ono zbog čega su kilometrima trčale stotine Brođana i njihovih gostiju, osvanulo je na Odjelu patologije slavonskobrodske Opće bolnice: novi – iznimno vrijedan dijagnostički uređaj za biopsiju uzoraka bolesnog tkiva.
 
Odjel patologije slavonskobrodske Opće bolnice od danas je bogatiji za još jedan iznimno vrijedan dijagnostički uređaj; zahvaljujući županijskoj Ligi protiv raka odnosno svim sudionicima rujanske Donacijske utrke. Uređaj je vrijedan 85 tisuća kuna, nabavljen je od njemačkog proizvođača, a služi za biopsiju uzoraka tkiva sumnjivog na maligna odnosno benigna oboljenja.
 
Ubrzat će to postupak dijagnostike, ali i značiti kvalitetniju obradu preparata za utrđivanje rezultata samog postupka biopsije. Takvih je biopsija godišnje na odjelu patologije brodske Opće bolnice oko osam tisuća, ističe dr. Ivana Mahovne, spec. patološke anatomije, voditeljica Odjela patologije i citologije.
 
 
Sve to često ostane u sjeni drugih medicinskih specijalnosti, no patologija, je, kaže ravnatelj brodske bolnice  doc. dr. sc. Josip Samardžić, jedna od osovina cijelog bolničkog sustava. Podrška Uprave bolnice patolozima i citolozima nije upitna. Potvrđuju to i ulaganja u obnovu ovog bolničkog odjela; uz ostalo obnovljena je mrtvačnica s novim hladnjacima i opremom za obdukciju, a i cijeli je objekt odjela energetski obnovljen. 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija