Životne vještine za umijeće letenja – novi projekt udruge Vrapčići

Udruga za unaprjeđenje mentalnog zdravlja Vrapčići započela je sa provedbom projekta solidarnosti pod nazivom „Životne vještine za umijeće letenja“, financiranog od strane Europskih snaga solidarnosti.

Autor: Brodportal | Datum objave: 19.02.2022
Životne vještine za umijeće letenja – novi projekt udruge Vrapčići


  Projekt je osmislila te ga uz podršku mentora provodi skupina mladih članova, volontera i zaposlenika Udruge za unaprjeđenje mentalnog zdravlja Vrapčići, a to su Magdalena Ražek, Luka Lavrić, Igor Rizvić, Filip Rudaj, Marko Ćosić i Josipa Erdeši. Projektne aktivnosti provode se od siječnja do prosinca 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.888,00 eura.

Projekt „Životne vještine za umijeće letenja“ namijenjen je mladim osobama sa psihosocijalnim teškoćama koji za cilj ima unaprijediti životne vještine, kvalitetu života i mentalno zdravlje mladih sa psihosocijalnim teškoćama njihovim uključivanjem u pomno osmišljene treninge općih životnih vještina i treninge specifičnih vještina u emocionalnoj, zdravstvenoj, ekonomskoj i političkoj sferi.

Projektne aktivnosti uključuju treninge osnovnih životnih vještina (primjerice, briga o sebi, kuhanje, uzimanje lijekova, putovanje i slično) te treninge opismenjavanja iz odabranih područja životnih vještina, a to su emocionalno, zdravstveno, financijsko i političko opismenjavanje te trening plivanja. 

Očekuje se kako će se projektnim aktivnostima osnažiti mlade sa psihosocijalnim teškoćama u području životnih vještina, što će doprinijeti njihovoj samostalnosti, samopouzdanju, vještinama samozastupanja, asertivnosti, brizi o sebi te aktivnom sudjelovanju u društvenoj zajednici.  

Vrapčići pozivaju sve zainteresirane na uključivanje u projektne aktivnosti, a prijaviti se mogu na e-mail josipa@udrugavrapcici.hr ili broj +385 91 532 23 33.

Europske snage solidarnosti su inicijativa Europske unije kojom se nudi prilika mladima za samostalno osmišljavanje i provođenje projekata od važnosti za lokalnu zajednicu. 

Zadnje vijesti

Remi rukometašica Broda i Čakovca

Prometni policajci nastavljaju kontrolu prometa, najviše kazni za brzinu i alkohol...

Odjelu za patologiju i citologiju uređaj za izradu patohistoloških preparata

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva Jasna Zlokić na božićnom koncertu SBTV-a publiku vratila u neka sretna vremena

FOTO GALERIJA

Brođane na glavnom gradskom trgu zabavljale Slavonske lole

Vanna svojim vječnim hitovima zagrijala Advent iz davnina i rasplesla Brođane

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent iz davnina u Slavonskom Brodu čudesno je putovanje pričama Ivane Brlić-Mažuranić

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"