Zbog počinjenih prekršaja uhićeni te nakon žurnog postupka završili u zatvoru

U Novoj Gradiški, u Ulici Slave Raškaj, dana 10. travnja, u 19.45 sati, javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način, narušavali su 26-godišnjak i 21-godišnjak.

Autor: Brodportal | Datum objave: 12.04.2021
Zbog počinjenih prekršaja uhićeni te nakon žurnog postupka završili u zatvoru


 Naime, nakon što ih je 23-godišnjak upravljajući osobnim automobilom obišao, isti su ga svojim osobnim automobilom nastavili pratiti. Kada se 23-godišnjak zaustavio i izišao iz osobnog automobila, 26-godišnjak i 21-godišnjak su na istoga, bez povoda fizički nasrnuli, udarajući ga rukama i nogama, te su pored osobnog automobila razbili jednu staklenu bocu. Daljnje narušavanje javnog reda i mira, spriječile su dvije osobe koje su 26-godišnjaka i 21-godišnjaka razdvojili od 23-godišnjaka. Ozlijeđenom 23-godišnjaku je pružena liječnička pomoć u bolnici u Novoj Gradiški, gdje su ozljede okvalificirane kao lakše. Policijski službenici su uhitili dvojicu počinitelja, koje su alkotestirali, te je kod 26-godišnjaka očitana koncentracija alkohola u organizmu od 1,23 promila, a kod 21-godišnjaka u iznosu od 0,82 promila.

Dana 11. travnja, u 9 sati, u Općinskom sudu u Novoj Gradiški, proveden je žurni prekršajni postupak, kojom prilikom je 26-godišnjak zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira kažnjen kaznom zatvora od 10 dana, dok je 21-godišnjak za isti prekršaj kažnjen novčanom kaznom. Također je 21-godišnjak zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažnjen novčanom kaznom, kaznom zatvora od 10 dana, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 18 mjeseci. U poslijepodnevnim satima policijski službenici su 26-godišnjaka i 21-godišnjaka predali u zatvor u Požegi.

Zadržani u policiji zbog narušavanja javnog reda i mira

U Slavonskom Brodu, dana 9. i 10. travnja, dvije osobe su narušavale javni red i mir. Dana 9. travnja, iza 22 sata, na Šetalištu braće Radić, 21-godišnjak je narušavao javni red i mir vikom i galamom, te je psovkama uznemiravao prolaznike. Dana 10. travnja, u 15.45, sati, na Trgu hrvatskog proljeća, unutar putničkog vlaka na željezničkom kolodvoru, 35-godišnji stranac sa privremenim boravkom u Republici Hrvatskoj, pod vidnim utjecajem alkohola, vikao je i galamio, te mahao rukama, uznemiravajući ostale putnike. Policijski službenici su obojicu uhitili i potom zadržali u policijskoj postaji na otriježnjenju. Alkotestom je kod 21-godišnjaka očitana koncentracija alkohola od 2,91 promila, dok je kod 35-godišnjaka očitana koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 2,05 promila. 

Policijski službenici protiv obojice podnose prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a protiv 21-godišnjaka i prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici, obzirom da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti drugi identifikacijski dokument.

Zadnje vijesti

Najveće prihode ostvario ĐĐ TEP, a najveću dobit ĐĐ Montaža

Teško ozlijeđen 53-godišnjak prilikom slijetanja s autoceste

Policijski službenici vrlo brzo pronašli i uhitili mlade provalnike

VIJESTI

Rezultati poslovanja poduzetnika

Najveće prihode ostvario ĐĐ TEP, a najveću dobit ĐĐ Montaža

FOTO GALERIJA

Ana Lujić putnik na Europsko prvenstvo

Otkrivene brončane ploče s imenima Ane Titlić i Kornelije Kvesić

Više od 200 sportaša iz 14 klubova na međunarodnoj regati KKK Marsonia

Mazatori odlični organizatori Prvenstva Hrvatske u supersprint duatlonu, Dejan Radanac i Ines Jozić najbolji među Brođanima

"Pred noć u Slavonskom Brodu pod "palicom" Jozefine Birindžić