Zbog koronavirusa otkazani gotovo svi javni događaji u svibnju

Iako je bolja epidemiološka situacija i dalje nema na vidiku javnih događaja, koncerata i većih okupljanja

Autor: Brodportal | Datum objave: 06.05.2020


 Sve bolja epidemiološka situacija, veći broj ozdravljenih, a sve manje oboljelih od koronavirusa daje nadu da će se život polako vratiti u normalu. No ipak, i za svibanj velika većina događaja već je unaprijed otkazana. Pogotovo se to odnosi na kulturu i zabavu gdje se okuplja veliki broj ljudi. 

Radnički dom, objekt čiju smo stotu godišnjicu slavili 2012. godine sada sablasno prazan čeka završetak epidemije koronavirusa. Najstarija smotra foklora Brodsko kolo prvi puta nakon 28 godine neće se održati u svibnju, a vrlo vjerojatno niti u lipnju kako je to tradicija. 

Koronavirus pomrsio je i planove za organizaciju najvećeg glazbenog i moto događaja u ovom dijelu Slavonije. Za vikend pred nama od 8. do 10. svibnja trebali smo uživati u Mega bikers susretima. Moto klub Brod svih ovih godina nisu spriječile niti kiše, oluje, čak ni posve poplavljen Poloj. No koronavirus ovoga je puta jači, događaj je prvi puta u povijesti – otkazan. Objava izvođača u veljači oduševila je mnoge ljubitelje rock svirke no čini se ostaje to samo popis dobrih želja. 

U problemima zbog najnovije situacije koja je pogodila ne samo hrvatske nego i moto klubove diljem Europe nema brojnih događaja koji su sastavni dio moto svijeta. Nema druženja, vožnje su ograničene na županije no ono što za Moto klub Brod ostaje je nada da će u listopadu održati svoj drugi važni događaj- pečenijadu za koju upravo 2020. imaju poseban plan. 

Od programa u povodu Dana grada u koji se uključuju gotovo sve brodske udruge do moto susreta, folklornih događanja pa sve do predstava, koncerata, radionica pa i nastave – sve je najvećim dijelom za svibanj u potpunosti otkazano. I dok će ih dio biti odrađen naknadno, drugi premješten za iduću godinu ima i onih koji svoj događaj nikada neće moći nadoknaditi. To su maturanti. Generacija 2019/2020. nažalost ostaje bez onog divnog zadnjeg dana škole, bez trodnevne zabave i najposebnije slavonskobrodske kostimirane Norijade.

Zadnje vijesti

U petak u Zagrebu počinje Prvenstvo Hrvatske u olimpijskim disciplinama

Rafinerija nafte Brod više neće prerađivati sirovu naftu

U 10 ujutro 50-godišnjaku izmjerena koncentracija alkohola od 3,57 promila

FOTO GALERIJA

Putnici autobusa napustili Slavonski Brod

Uređenje parka u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

"Da umrem ne bih stao" - arheološke i povijesne priče o trčanju

Održana 20. Smotra folklora "Inati se Slavonijo" u Šumeću

U tijeku završni radovi na uređenju komunalne infrastrukture u Tvrđavi Brod