Završena energetska obnova zdravstvenog objekta u Okučanima

U ponedjeljak, 24. svibnja 2021. u Okučanima je održana Završna konferencija projekta energetske obnove Zdravstvenog objekta u Okučanima Doma zdravlja "Dr. Andrija Štampar" iz Nove Gradiške.

Autor: Brodportal | Datum objave: 24.05.2021
Završena energetska obnova zdravstvenog objekta u Okučanima


 Projekt,  ukupno vrijedan 1.335.330,54 kn čiji je nositelj bila Brodsko-posavska županija,  je odobren u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga "Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora", a u iznosu od 778.819 kn je sufinanciran iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija putem Europskog fonda za regionalni razvoj. Posrednička tijela na Projektu bili su ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja RH te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Cilj projekta bilo je smanjenje potrošnje energije u zgradi javnog sektora u kojoj se obavlja zdravstvena djelatnost pametnim upravljanjem i korištenja obnovljivih izvora energije. Energetskom obnovom zgrade Zdravstvenog objekta u Okučanima povećana je toplinska zaštita vanjskog zida i toplinska zaštita stropa prema negrijanom prostoru, zamijenjena je vanjska stolarija i unutarnja rasvjeta energetski učinkovitijom.

Radovima na energetskoj obnovi postignuta je ušteda toplinske energije od 65,07% te smanjenje godišnje emisije CO2 za 62,64 t/god. Zgrada je iz energetskog razreda G prešla u energetski razred C.

Zadnje vijesti

Proslava sv. Ane umjesto u Tvrđavi ove godine u dvorištu "Male crkve"

U Brodu se ponovno tresla zemlja

Memorijalni turnir u Ruščici ove godine doživjet će svoje 30. izdanje

FOTO GALERIJA

Uređenje parka u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

"Da umrem ne bih stao" - arheološke i povijesne priče o trčanju

Održana 20. Smotra folklora "Inati se Slavonijo" u Šumeću

U tijeku završni radovi na uređenju komunalne infrastrukture u Tvrđavi Brod

Otvorena preuređena streljana