Show

Završena 5. Opća planinarska škola u HPD Gojzerica Požega

Završena 5. Opća planinarska škola u HPD Gojzerica Požega

Sinoć je završila 5. Opća planinarska škola u HPD Gojzerica Požega, ispitom i svečanom dodjelom diploma.

U planinarsku školu upisalo se ukupno 24 polaznika, a od toga njih 22 položilo je ispit i završilo školu. Kroz period nešto duži od dva mjeseca (od 1. ožujka do 17. svibnja 2023. godine), polaznici su prošli niz predavanja, planinarskih izleta i terenskih vježbi. Kroz ovu školu dosta su toga praktično naučiti, kako bi bili spremni za odlazak u planinu.

Opća planinarska škola u HPD Gojzerica Požega poznata je u cijeloj Slavoniji po svojoj kvaliteti i sadržaju te ju mnogi hvale, a polaznici iz nje izlaze zadovoljni i puni pozitivnih dojmova. Osjećalo se to i večeras na licima zadovoljnih polaznika, koji su uživali u svakom trenutku.

Po završetku ispita voditelj ove planinarske škole profesor Frano Barišić, dodijelio je diplome i čestitao polaznicima koji su uspješno položili ispit. Zahvalio se i svim predavačima koji su sudjelovali u organizaciji ove planinarske škole putem predavanja i vođenje izleta, napose: Bori Jukiću, Aniti Savić, Loreni Đurini, Višeslavu Turkoviću, Danijelu Ciganoviću, Tomislavu Galiću, Mariju Babiću, Davoru Markoviću, Mariju Periću, Dariju Francuzu, Zdravku Matičeviću, Matku Šperandi, Mariji Marjanović i Hrvoju Kozariću te Hrvatskom planinarskom savezu koji je stao iza svega.

Nakon njega polaznicima se obratio predsjednik društva Višeslav Turković, čestitavši svima uz želju da ostanu aktivni u planinarstvu i nakon završene škole.

Odmah nakon govorancije započela je proslava uz još svečanije rezanje torte i degustaciju pića te se sve nastavilo ugodnim druženjem do kasno u noć. Tortu za ovu prigodu izradila je kao i prošlih godina Danijela Efinger. Oni koji još nisu prošli planinarsku školu, mogu očekivati novi termin u 2024. godini. 

 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija