Započinje BrodTech 2022: Centralni događaj tehnološke scene Brodsko-posavske županije

Drugo izdanje BrodTech konferencije održat će se od 15. do 17. rujna 2022. u tvrđavi Brod u Slavonskom Brodu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 10.09.2022
Započinje BrodTech 2022: Centralni događaj tehnološke scene Brodsko-posavske županije


 Gaming i web3, goruće teme svjetskih tehnoloških zajednica, fokus su ove strukovne konferencije na kojoj će se okupiti brojni stručnjaci, inovatori i dionici tehnološke scene. Konferencija je organizirana u sklopu projekta regionalnog centra kompetentnosti “RCK SLAVONIKA 5.1.” u suradnji Tehničke škole Slavonski Brod, Brodsko-posavske županije i udruga Connect-IT, Zebrica te InnCro-IT.

U četvrtak, 15. rujna, vrhunski hrvatski game developeri, voditelji gaming studija i predavači Tomislav Gojević, Leo Tot i Ivan Voras govorit će o razvoju igara, unapređenju vlastitih vještina, ali i o proširenoj stvarnosti (AR) u videoigrama. Sutradan, 16. rujna, pozornicu će preuzeti jedna od najinteresantnijih imena hrvatske web3 scene Magda Milas, Vedran Vukman i Ivan Munić. Tako će sudionici obogatiti svoje znanje o blockchainu, razvoju web3 proizvoda te o korištenju kriptovaluta za privlačenje kupaca.

U tri dana konferencije tvrđava Brod će postati mjesto u kojem se isprepliću prošlost, sadašnjost i budućnost pa će se, u sklopu programa, održati natjecanja u robotici, prikaz 3D printanih eksponata uz udrugu InnCro-IT, borbe umjetnika u virtualnoj stvarnosti (VR) pod vodstvom Culex XR studija, tehnološki IT-STEM sajam te brojna druženja za sudionike i posjetitelje. Ulaz na konferenciju je besplatan.

- Kroz BrodTech želimo upoznati mlade snage naše županije s novim tehnologijama i trendovima koji su u samim začetcima. Želimo dati prostor za umrežavanje i konstruktivan dijalog svih dionika naše tech scene jer, osim novih znanja i iskustava, ovakve konferencije potiču nove ideje, spoznaje i projekte na korist cijelog društva, rekao je Tin Horvatin, predsjednik udruge Zebrica.

Mladen Sudar, predsjednik udruge Connect-IT istaknuo je važnost BrodTech-a za razvoj novih generacija developera, inženjera, inovatora i poduzetnika.

- Da bismo kao zajednica bili kompetitivni potrebne su nam ideje i energija mladih ljudi u čiji razvoj trebamo neprestano ulagati. BrodTech je jedan oblik ulaganja kako bismo mladima pokazali da ih čekaju velike prilike te da svoje snove mogu ostvariti i u Slavonskome Brodu, konstatirao je Sudar.

Roko Lukenda, član udruge InnCro-IT i mladi inovator smatra da smo ušli u novu eru razvoja za mlade.

- Mislim da je došlo vrijeme velikih promjena i prilika za sve mlade. Kroz BrodTech želimo ukazati na samo neke od bezbroj mogućnosti današnjice. Predviđa će da će gaming industrija vrijediti preko 320 milijardi dolara do 2026. godine. To je veće od samog Hollywooda i predstavlja samo jedno od područja prepunih prilika i stvarno želimo ohrabriti mlade da zasukaju rukave i iskoriste prilike što im se nude. Nadam se da će i roditelji prepoznati vrijednost BrodTech-a te ga možda i posjetiti sa svojom djecom, zaključio je Lukenda.

Detaljan program dostupan je na https://conference.brodtech.net i na društvenim mrežama konferencije.

Zadnje vijesti

Nikoga briga, a ružno, prijeteće

Vrijedno priznanje dr. Šimi Benešu

Poraz brodskih odbojkašica na domaćem terenu

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva Jasna Zlokić na božićnom koncertu SBTV-a publiku vratila u neka sretna vremena

FOTO GALERIJA

Brođane iznenadio i oduševio pravi sveti Nikola!

Brođane na glavnom gradskom trgu zabavljale Slavonske lole

Vanna svojim vječnim hitovima zagrijala Advent iz davnina i rasplesla Brođane

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent iz davnina u Slavonskom Brodu čudesno je putovanje pričama Ivane Brlić-Mažuranić