Sport

Zapaženi rezultati mladih brodskih kajakaša i kanuista na "Turniru olimpijskih nada" u Poljskoj

Zapaženi rezultati mladih brodskih kajakaša i kanuista na "Turniru olimpijskih nada" u Poljskoj

Turnir olimpijskih nada neslužbeno je svjetsko prvenstvo za mlađe dobne uzraste. Održan je od 7. do 10. rujna u gradu Poznanu u Poljskoj. Bio je to jedan od najjačih i najkvalitetnijih do sada s čak 800 sportaša iz 42 različite države sa svih kontinenata. 

 
Hrvatsku reprezentaciju predstavljala su četiri člana Kajak kanu kluba Marsonia: Petar Šunjić, Lara Nenadović, Barbara Vučković i Fran Holjevac. Svi su se svrstali u jedno od finala te su se tako našli u konačnom poretku.
 
Posada dvosjeda u sastavu Barbara Vučković-Lara Nenadović je nastupila u tri discipline i to K-2 1000, 500 i 200m u kategoriji djevojaka do 16 godina. S obzirom da je navedena posada bila jedna od najmlađih na ovom prvenstvu, djevojke su odveslale odlične utrke. Na 1000m ostvaruju plasman u B finale gdje osvajaju 5. mjesto što je ukupno 14. mjesto. Na dvostruko kraćoj dionici djevojke u izjednačenoj utrci stižu do 6. mjesta u B finalu odnosno 15. mjesta ukupno. Posljednjeg dana natjecanja u sprint utrci na 200m također ulaze u B finale gdje osvajaju 4. mjesto sa 0,9 sekunde do pobjednica. Ukupno je to bilo 13. mjesto. Imajući u vidu njihovu mladost te da su u Poljskoj 9 puta izlazile na start sa najboljim svjetskim kajakašicama svoga uzrasta, možemo im čestitati.
 
Kanuist Petar Šunjić je baš kao i djevojke nastupio u tri discipline i to C-1 1000, 500 i 200m u kategoriji U-15. Petar na 1000m “zapinje” u polufinalu dok na 500 metara uspjeva ostvariti plasman u B finale te osvaja 7. mjesto. Ukupno je to bilo 16. mjesto. U sprint utrci Petar vesla najbolje te preko polufinala ostvaruje plasman u B finale. U utrci B finala Petar stiže 5. sa vrlo malim zaostatkom za vodećima. Ukupno je to bilo 14. mjesto na spomenutoj disciplini. Petar koji živi i trenira u Rogotinu je tako pokazao kako se i trenirajući sam može nositi sa najboljima u svijetu.
 
Fran Holjevac, najbolji kajakaš KKK Marsonia također nastupe bilježi u sve tri discipline i to K-1 1000, 500 i 200 metara. Natjecanje je započeo sjajno, pobjedom u kvalifikacijskoj utrci čime se nakon prve utrke našao u užem krugu favorita za plasman u A finale. Nažalost dan polufinala nije bio njegov. Iz neobjašnjivih razloga u posljednjih 100 metara gubi korak za vodećima te osvaja 9. mjesto što je bilo dovoljno za C finale. Fran u C finalu osvaja 2. mjesto odnosno 20. mjesto ukupno. Možemo žaliti jer je Fran cijele sezone na svim utrkama od 500m bilježio odlične nastupe pa i na ovom natjecanju izuzev utrke polufinala no sve je to sport i uvjereni smo da će Fran iz ovoga izaći jači. Osim na 500m, Fran još nastupa u C finalu na 1000m gdje osvaja 9. mjesto te na 200m gdje osvaja 6. mjesto.
 
Ovim nastupom je završena reprezentativna sezona. Ostalo je još glavno klupsko natjecanje - prvenstvo Hrvatske u sprintu, koje se održava slijedeći vikend u Zagrebu.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija