Zapažen nastup KUD Šokica u Rumunjskoj

KUD Šokica nastupao je na 18. međunarodnom festivalu u Bistrici (Bistrita), gradu na sjeveru Rumunjske.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 31.07.2013


U tjedan dan imali su brojne nastupe koji su jako dobro prihvaćeni od strane publike.

"Dojam u Rumunjskoj je izuzetno dobar, svake godine sve bolji.Ove godine smo ostavili jedna izuzetno dobar dojam, ekipa koja je bila ove godine bila je na zavidnom nivou", rekao je Stjepan Kovačević, predsjednik KUD Šokica.

Nastupale su ekipe iz dvanaest zemalja sa svih kontinenata, iz Južne Amerike, Afrike i Europe, a posebno se istaknuo KUD Šokica i primili su broje pozive za gostovanjem od drugih zemalja sudionica festivala, posebno iz Alžira, gdje se nadaju otići iduće godine.

KUD Šokica datira svojim radom od 1915. g. na području sela Slobodnica općine Sibinj u Brodsko-posavskoj županiji. U vremenu djelovanja KUD-a došlo je do promjene imena, 1947.g. u KUD Sloboda da bi se poslije domovinskog rata i osamostaljenja Hrvatske 1994.g. vratilo ime Šokica.

KUD Šokica danas broji oko 90 aktivnih članova koji rade u četiri sekcije i to: dječja folklorna, starija folklorna, pučko-pjevačka i tamburaška sekcija.Pri KUD-u djeluje i škola sviranja koju danas pohađa 25 mladih učenika (3 generacije) od kojih prva već svira folklorne sadržaje starijoj folklornoj sekciji a mlađi kod nastupa dječje folklorne sekcije. Dječja folklorna sekcija broji 30 članova, koja se svake godine pomlađuje novim članovima, a iz koje svake godine dolazi podmladak u stariju folklornu sekciju.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Proslava sv. Ane umjesto u Tvrđavi ove godine u dvorištu "Male crkve"

U Brodu se ponovno tresla zemlja

Memorijalni turnir u Ruščici ove godine doživjet će svoje 30. izdanje

FOTO GALERIJA

Uređenje parka u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

"Da umrem ne bih stao" - arheološke i povijesne priče o trčanju

Održana 20. Smotra folklora "Inati se Slavonijo" u Šumeću

U tijeku završni radovi na uređenju komunalne infrastrukture u Tvrđavi Brod

Otvorena preuređena streljana