Zanimljiv vikend za brodske plivače i vaterpoliste

Protekli vikend za brodske plivačke i vaterpolske klubove bio je vrlo zanimljiv i sportski.

Autor: Brodportal | Datum objave: 01.04.2019


 Plivački lub nastupio je na 18. Međunarodnom plivačkiom mitingu “Sarajevu s ljubavlju 2019” koji se održavao u Sarajevu 30. i 31. ožujka 2019.

Naši plivači ostvarili zavidne rezultate ne toliko u medaljama koliko u vremenima. Samim tim da je na natjecanju nastupilo preko 400 plivača i 31 klub iz BiH, Srbije, Turske, Katra, Kosova i Hrvatske ipak su osvojili nekoliko medalja. Lucija KNEŽEVIĆ ispred PK Marsonia osvojila je Srebro 50m Slobodno 35.27 i 100m Leptir 1:27.71 te Bronzu na 50m Leđno 41.02 dok su ostali plivači bili nadomak postoljima međutim konkurencija je bila prejaka. Želimo im više sreće drugi put.

Dok su naši plivači vođeni Tomislavom Štivićem i Katarinom Krijan bili u Sarajevu, u Zadru se održavalo 4. otvoreno regionalno prvenstvo za osobe sa invaliditetom. Na natjecanju je nastupilo je 14 klubova i 110 plivača. U Zadar je odputovao Ivan Bilić sa naših dvoje plivača, Leona Jeleč i Ivan Jarić. Leona je osvojila 2 medalje za PK Marsoniju i ispred kluba joj čestitamo.

U Slavonskom Brodu igralo se 8. i 9. kolo 1. HVL za seniorke gdje naše djevojke nastupaju zajedno sa VK Mursa. 8. kolo se igralo 30.03.2019. između VK Mursa/Marsonia - OVK Pošk gdje je Pošk pokazao dominaciju rezultatom 6:34 (2:8, 3:9, 1:9, 0:8) te 9. kolo između VK Marsonia/Mursa - ŽVK Viktoria u kojoj su djevojke pružile vrlo zanimljiv otpor međutim snaga i uigranost ekipa bila je presudna za utakmicu tako da su vaterpolistice Marija Ćalete, inače izbornika ženske Hrvatske vaterpolske reprezentacije ostvarile pobjedu rezultatom 2:12 (1:1, 1:2, 0:6, 0:3).

Naši najmlađi vaterpolisti pripremali su se u Vukovaru za nadolazeće PH za NADE (2007. i mlađi) koje se održava od 03.04.2019. u Šibeniku. Oni su igrali prirpemne utakmice zajedno sa Osijekom i Vukovarom za što bolju pripremu za turnir.

Također, u goste su nam došli i prijatelji iz VK Solaris iz Šibenika koji su stali u Slavonski Brod odraditi jedan trening za utakmicu sa Partizanom za ulazak u A1 ligu. Nažalost u uzvratnoj utakmici u Beogradu izgubili su od Partizana 13:9.

Zadnje vijesti

Čuvajte se vrućine, usred smo toplinskog vala

Pleterničanka Ana Baketarić pobjednica Zlatnog glasa zlatne doline, požeški TS Paori osvojili publiku

Sutra obilježavanje Svjetskog dana glazbe

NAJČITANIJE DANAS

Međunarodni festival tamburaških pjesama

Pleterničanka Ana Baketarić pobjednica Zlatnog glasa zlatne doline, požeški TS Paori osvojili publiku

FOTO GALERIJA

Sjećanje na djecu poginulu u Domovinskom ratu "Mali križ - velika žrtva"

Završio 5. VukovART: Vukovarsku galeriju obogatilo deset vrhunskih street art djela

Obilježen Dan Općine Okučani

Tisuće hodočasnika na slavlju svetkovine svetog Antuna u Podvinju

Srebrni jubilej građenja žive Crkve u brodskoj župi Bezgrešna Srca Marijina