Zadovoljavajuća polusezona novogradiške Sloge

S obzirom da su u novo prvenstvo Treće lige – istok nogometaši Sloge iz Nove Gradiške krenuli sa 4 uzastopna poraza na kraju s plasmanom na 9. mjesto na polusezoni mogu biti itekako zadovoljni.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 19.12.2021
Zadovoljavajuća polusezona novogradiške Sloge


 Tu poziciju donijela im je jedina pobjeda u gostima u prvom dijelu prvenstva koja je izborena golom najboljeg klupskog strijelca Tomislava Marijanovića u Oriovcu kod Oriolika. To su ujedno i jedini bodovi koje je mlada momčad trenera Miroslava Pavišića osvojila na gostujućim trećeligaškim  terenima na kojima su postigli 6, a primili 21 gol. Zato je Sloga bila uspješna u svojoj Novoj Gradiški u kojoj je imala niz od 6 uzastopnih domaćih pobjeda uz gol razliku od 20 zabijenih i 10 primljenih golova. Nije sve dobro počelo budući su u prve dvije domaće utakmice doživljeni porazi od vodećeg Vukovara i od Omladinca iz Gornje Vrbe, dok je uspješan domaći niz stao u posljednjoj domaćoj utakmici u prvom dijelu prvenstva protiv Marsonije s kojom je odigrano 0:0. Tako će momčad trenera Pavišića prezimiti na vrlo dobrom za njih 9. mjestu sa 7 pobjeda, jednom neodlučenom i 9 poraza.

Trener Pavišić u momčadi je imao 22 igrača među kojima je puno mladih, dok su većina vraćeni iz raznih klubova po Zagrebu i okolici. Prema prosjeku godina sastav iz Nove Gradiške ubraja se među najmlađe u ligi, dok je Tomislav Marijanović sa 6 golova najbolji klupski strijelac, dok je iza njega 5 pogodaka postigao mladi Nikola Tomić. U ekipi su samo 3 iskusnija igrača koji drže momčad, pa je tako u obrani Ivan Kašljević, dok su u veznom redu najbolji igrač Sloge Nikola Eller i kapetan Mario Vlaović.

Prema tome u novogradiškoj Slogi primjetan je napredak iz godine u godinu budući se dobro radi s mladim igračima, a s njima se dobro uklapaju stariji igrači koji su nositelji igre. Također su ti mladi igrači sve bolji jer stječu iskustvo i njih je prijašnjih sezona trebalo istrpiti što se odražavalo na rezultatu. Sada Sloga ubire plodove njihovog sazrijevanja te ukoliko svi ostanu na okupu momčad iz Nove Gradiške može još samo napredovati u narednim sezonama.

U nastavku trećeligaškog prvenstva nogometaši Sloge prema rasporedu imat će utakmicu više u gostima, dakle 8 domaćih i 9 susreta izvan svoje Nove Gradiške. Pripreme za proljetni nastavak trener Pavišić trebao bi početi u drugoj polovici siječnja 2022. godine.

Zadnje vijesti

Svako deseto dijete u dobi od 15 do 17 godina bilo je žrtva elektroničkog nasilja

Projekt Kuće Brlić dobitnik nagrade „Simply the best“ za inovativnu realizaciju nove turističke atrakcije

Pod utjecajem droge upravljao vozilom

FOTO GALERIJA

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

Upaljena prva adventska svijeća, započeo program ovogodišnjeg Adventa iz davnina

FOTOGALERIJA - Tamburice, pjesma i dobra atmosfera za prvu Noć Brođana u Zagrebu!

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen i u Slavonskom Brodu

25. Katarinski sajam Sadržajno bogat, raznovrstan, za svakog ponešto