Vijesti

Za parterno uređenje i komunalnu infrastrukturu 15.844.399,99 kuna

Za parterno uređenje i komunalnu infrastrukturu 15.844.399,99 kuna

 Presicom u gradskoj vijećnici okončan je važan dio projekta rekonstrukcije prostora Tvrđave u Slavonskom Brodu. Na završnoj konferenciji europskog projekta "Parterno uređenje i komunalna infrastruktura u Tvrđavi Brod" uvodno je izvijestila dogradonačelnica Marina Martić Puača.

-Cilj projekta bio je osigurati komunalnu infrastrukturu u Tvrđavi Brod kao preduvjeta revitalizacije tzv.brownfield lokacije Tvrđave Brod te provesti parterno uređenje te same obnove infrastrukture brownfield lokacije Tvrđave Brod-rekla je Marina Martić Puača.

Provedbom strateških projekata obnove objekata te s njima povezanih usluga i sadržaja na obnovljenoj lokaciji osigurat će se kroz druge aktivnosti a u skladu sa Strategijom razvoja urbanog područja Slavonskog Broda. Ukupna vrijednost spomenutog projekta je 15.844.399,99 kuna od čega su bespovratna sredstva EU 13.467.739,99 kuna. U sklopu provedbe projekta rekonstruirane su i(li) izgrađene prometnice i zelene površine, vodovodne, plinovodne i odvodne instalacije, elektro i komunikacije i kabelske veze, drenažni i novi sustav oborinske odvodnje, pješačke staze, kolno pješačke prometnice u u tzv.uličnim koridorima kurtina i kavalira, izgrađena nova eko rasvjeta, nova travnata površina na Oružnom trgu.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija