Vijesti

Za krađu novca i glazbenog zvučnika iz mjesnog doma osumnjičen 24–godišnjak iz Belišća

Za krađu novca i glazbenog zvučnika iz mjesnog doma osumnjičen 24–godišnjak iz Belišća

 Sumnja se da je osumnjičeni tijekom ožujka ove godine ušao u mjesni dom na području općine Bukovlje iz kojeg je otuđio jedan zvučnik i novčani iznos od 1800 kuna.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe protiv osumnjičenika je dostavljeno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu kao dopuna kaznenoj prijavi.

OPREZ PRILIKOM PRODAJE/KUPNJE NA INTERNETU

U utorak (29. studenoga), nepoznati počinitelj je počinio kazneno djelo računalne prijevare, na štetu 37-godišnjakinje, koja je putem internetskog portala namijenjenog za prodaju/kupovinu, oglasila da prodaje mobilni telefon.

Nepoznata osoba je stupila u kontakt sa 37-godišnjakinjom, te joj poslala link u kojem su zatraženi podatci o bankovnoj kartici, kako bi joj izvršila uplatu. Nakon što je oštećena 37-godišnjakinja dostavila podatke o kartici, nepoznati počinitelj je s njenog bankovnog računa skinuo iznos od oko 800 kuna.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na pronalasku nepoznatog počinitelja kaznenog djela Računalne prijevare te podnošenju odgovarajućih pismena.

Savjetujemo građanima da ne daju tražene podatke! Cilj je pošiljatelja da neovlašteno i bez ograničenja koriste Vaše kreditne kartice za plaćanje putem interneta.

Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve i slične vrste prijevara, te da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama. Također, pozivamo građane da svaki sumnjivi način komunikacije prijave policiji.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija