X-team prvak 3. sezone BAVL-a

Ove godine je natjecanje u Brodskoj amaterskoj vaterpolskoj ligi bili specifično zbog pandemije. Bazeni su jedno vrijeme bili zatvoreni, dok stožer nije dopuštao igranje utakmica. Premda klor u bazenu ubija virus i mali je rizik od zaraze svi sudionici lige poštivali su upute stožera. Na kraju su ipak uspjeli odigrati sezonu nakon koje je prvak postao X-team.

Autor: Dunja Kokanović | Datum objave: 16.06.2021


 Ova 3. sezona u Brodskoj amaterskoj vaterpolskoj ligi najduže je i trajala upravo zbog pandemije i svih mjera. Kada su im mjere dopustile i kada je bazen bio otvoren odigrali su kolo ili 2, pa su tako kroz 7. mjeseci odradili 5. kola. U natjecanju je bilo 7 klubova s time što je Sport bar brzo odustao, pa je tako nakon regularnog dijela vodeći bio Hebang ispred X-teama i oni nisu igrali 1. kolo u doigravanju. Naime, čekali su svoje protivnike, pa je tako Hebrang u polufinalu sa 7:4 poražen od Brodskih Homera, dok je X-team s istim rezultatom svladao Dar.  U finalu je X-team s 5:4 bio bolji od ove sezone pojačanih Brodskih Homera.

U 3. sezoni Brodske amaterske vaterpolske lige za najboljeg vratara proglašen je Anto Kopoljar iz X-teama, dok je Marko Pejić iz Brodskih Homera najbolji strijelac. Uz Pejića Homere je svojim dolaskom iz Sport bara pojačao i Krešimir Marković tako da su oni bili ključna prevaga za povratak ove ekipe u vrh amaterskog vaterpola. 

U prve dvije sezone do naslova pobjednika u Brodskoj amaterskoj vaterpolskoj ligi dolazila je Budainka koja je ove sezone regularni dio završila na 5. mjestu, ali se nije uspjela plasirati u polufinale doigravanja. Ono po čemu je ova momčad poznata je da u njoj igraju 2 igrača s požeškog područja i to Vjekoslav Čerti i Jure Šain koji je rodom s Korčule, ali se oženio za Požežanku pa ostao živjeti u Zlatnoj dolini. Obojica su ljubitelji vaterpola, pa tako redovito dolaze na treninge i na utakmice.

Brodska amaterska vaterpolska liga okuplja oko 100 sudionika, dok je X-team koji je najbolje plivao te su bili redoviti na treninzima uspio s vrha skinuti dosadašnje dvostruke pobjednike Budainku. S otvaranjem vanjskih bazena krajem kolovoza u planu je tradicionalni turnir "Klepetan", dok bi od jeseni trebao početi i Homer kup.  

Zadnje vijesti

U petak u Zagrebu počinje Prvenstvo Hrvatske u olimpijskim disciplinama

Rafinerija nafte Brod više neće prerađivati sirovu naftu

U 10 ujutro 50-godišnjaku izmjerena koncentracija alkohola od 3,57 promila

FOTO GALERIJA

Putnici autobusa napustili Slavonski Brod

Uređenje parka u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

"Da umrem ne bih stao" - arheološke i povijesne priče o trčanju

Održana 20. Smotra folklora "Inati se Slavonijo" u Šumeću

U tijeku završni radovi na uređenju komunalne infrastrukture u Tvrđavi Brod