Vrhunska glazbena večer u čast grupe Queen

Starci kod Starog Petrovog Sela ponovno su i ovoga ljeta na jedan dan postali rock pozornica. Više od tisuću posjetitelja sinoć je došlo kako bi bili dio festivala Rock Starci 2013.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 29.07.2013


Prvi puta u 13 godina ovo je događanje zaslužilo i službeno titulu međunarodnog. Glavni gosti naime stigli su iz glavnog grada susjedne Srbije. To je "Queen Real Tribute" band koji je, nakon nastupa na motorijadi 2012. godine, ponovno pokazao vrhunsku izvedbu. Izvrsne interpretacije, energija pa i scenski nastup koji je bend godinama nadograđivao proslavili su ga diljem jugoistočne Europe, a nastupali su i dalje, primjerice svirali turneju i po Brazilu.

Uz ovaj prvoklasni cover bend iz Sarajeva u Starce stigao je Muris Varajić. Zašto ga nazivaju jednim od najvećih gitarista ovih prostora, pokazao je na pozornici. Uz to što je gitarist on je skladatelj i producent. Tehniku sviranja i glazbeni izričaj gradio je na učenju od najboljih, a s godinama usavršio i vlastiti stil.U Starcima je odsvirao i otpjevao brojne rock klasike te ostavio mnoge ljubitelje rocka bez daha svojim nastupom. Mnoge su pozitivno iznenadili i brodski Krokodili, bend domaćih glazbenika različitih godina i senzibiliteta.

Kako rock sviraju i pjevaju dame pokazao je zagrebačko-pleternički bend The Rock Flock.

Organizacija ove priče sve je zahtjevniji posao no za mlade entuzijaste čini se svake godine iznova izazov kako dići ljestvicu sve više. Uspjeli su i ove godine pa za sljedeću doista neće biti lako.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Nogometaši BONK-a iz Bebrine uoči nove sezone

Proslava sv. Ane umjesto u Tvrđavi ove godine u dvorištu "Male crkve"

U Brodu se ponovno tresla zemlja

FOTO GALERIJA

Uređenje parka u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

"Da umrem ne bih stao" - arheološke i povijesne priče o trčanju

Održana 20. Smotra folklora "Inati se Slavonijo" u Šumeću

U tijeku završni radovi na uređenju komunalne infrastrukture u Tvrđavi Brod

Otvorena preuređena streljana