Vijesti

Vrhunska brodsko-posavska vina predstavljena međunarodnim vinskim stručnjacima i novinarima

Foto galerija

Vrsni poznavatelji hrvatske vinske scene znaju da vinari Brodsko-posavske županije svake godine proizvedu sve atraktivnija i cjenjenija vina. Pokazuju to i nedavni rezultati na Decanter World Wine Awardsu, najcjenjenijem svjetskom ocjenjivanju vina, a posebno nas raduje što jedno od zlata u Hrvatsku donio Cuvée 2019 vinarije Jakob sa čak 95 bodova, samo jednim manje od platinaste medalje. Ista je vinarija dobila broncu za svoj Syrah iz 2016. godine.

Prigodu za kušanje nagrađenih vina i drugih vrhunskih vina Brodsko-posavske županije tako je imalo i 20-tak međunarodnih vinskih stručnjaka i novinara koji su u posjetu vinskoj regiji Slavonija i hrvatsko Podunavlje u okviru vinske manifestacije GO GROW, nastale udruživanjem GROW du Monde, međunarodnog ocjenjivanja vina graševine, i GO konferencije o graševini.

Oni će od 13. do 17. lipnja 2023. godine obići vinogorja Slavonije i hrvatskog Podunavlja, ocijeniti preko 200 uzoraka vina graševine iz Hrvatske i inozemstva te na konferenciji o Osijeku raspravljati o važnosti graševine na hrvatskom i međunarodnom tržištu

U jedinstvenom ambijentu vinarije Galić, stručnjaci su sudjelovali na radionici koju je vodio poznati enolog Martin Grozdanović, a uz nagrađena vina vinarije Jakob predstavljena su i vina vinarija: Grozdanović, Hoborka, Kovre, Jakov i Vučković.

"Naša se županija sve više  profilira u vinsku regiju prepoznatljivu po izvrsnosti. Za to najveću zaslugu imaju naši brojni vinari koji ulažu neprocjenjiv trud i posvećenost u stvaranju vrhunskih vina, od vinograda do podruma i svake boce u kojoj uživaju vinoljupci. U tome ih kroz brojne projekte i potpore pomaže Brodsko-posavska županija i Turistička zajednica koja intenzivno radi na promociji vina i vinara ovog dijela Hrvatske", rekao je ovom prilikom župan Danijel Marušić.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija