Vozači traktora u Svilaju na Traktorijadi odmjerili snage, sudjelovalo tridesetak natjecatelja

U Svilaju, u Općini Oprisavci, jučer je održana Traktorijada. Riječ je o natjecanju traktora koje je na inicijativu mještana pokrenuto prošle godine, i odmah privuklo velik broj zainteresiranih. I ove godine, usprkos kiši, Traktorijada je održana.

Autor: Brodportal | Datum objave: 23.06.2020


 Za titulu najboljeg vozača traktora, potrebna je spretnost, brzina, ali i malo sreće. Brojni vozači traktora, svoje vještine i ove su godine testirali na Traktorijadi u Svijalu. Snage su odmjerili u dvije kategorije. Riječ je o prvom ovakvom natjecanju u županiji, ali i šire, do kojeg je došlo na inicijativu mještana.

"Ideja za traktorijadu došla  gledajući na YouTube i Fecebook gdje sam vidio da se takve manifestacije organiziraju u Srbiji i Bosni i Hercegovini, a po Hrvatskoj još nigdje. Tako sam došao na ideju da mi to ovdje u Svilaju pokušamo napraviti. Prošle godine bilo je prvi puta i bili smo više nego zadovoljni. Većinom se natječu mladi momci željni adrenalina, ove godine sudjeluje 30 vozača", rekao je Matej Dorić, organizator "Traktorijade".

Traktorijada je, kaže, odmah prerasla sva očekivanja – i okupila velik broj posjetitelja i natjecatelja. Najviše mladih. Među prošlogodišnjim pobjednicima bio je i Matej Ćosić . Zato je, navodi, ponovno došao i ove godine. 

One nešto starije, slažu se, Traktorijada je podsjetila na neka druga vremena. No osim najmodernijih modela, posjetitelji su mogli vidjeti i neke, kako kažu organizatori, muzejske primjerke koji su danas posebno zanimljivi djeci. 

U cijeloj ovoj priči, pobjednici su ostali u drugom planu. Nagrade i titule najboljih zasjenili su atmosfera i dobro druženje koje nije pokvarila niti kiša. 

Zadnje vijesti

Nogometaši BONK-a iz Bebrine uoči nove sezone

Proslava sv. Ane umjesto u Tvrđavi ove godine u dvorištu "Male crkve"

U Brodu se ponovno tresla zemlja

FOTO GALERIJA

Uređenje parka u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

"Da umrem ne bih stao" - arheološke i povijesne priče o trčanju

Održana 20. Smotra folklora "Inati se Slavonijo" u Šumeću

U tijeku završni radovi na uređenju komunalne infrastrukture u Tvrđavi Brod

Otvorena preuređena streljana