Show

Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić u nezaboravnom nastupu pred osječkom publikom

Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić u nezaboravnom nastupu pred osječkom publikom

 Koncertni program u Kinu "Urania" dio je ljetne turneje u kojoj će svjetski poznati gitaristi posjetiti brojne gradove u Hrvatskoj i susjednim zemljama.

Stefanovski i Tadić zajedno nastupaju od 90-ih godina, iza njih je autorski album "Kruševo" te "Treta Majka" gdje su glazbeno iskustvo spojli s bugarskim jazz glazbenikom na kavalu Theodosijem Spassovim.

O glazbenoj karijeri Vlatka Stefanovskog ne treba puno govoriti. Nekadašnji član grupe "Leb i sol" profilirao se u svijetu gitarističkih virtuoza, njegove sviračke vještine i senzibilnost koju sa sobom nose njegove interpretacije makedonske tradicionalne glazbe samo su potvrdile njegov status jednog od najboljih gitarista ovih prostora.

Miroslav Tadić u svojoj bogatoj glazbenoj biografiji može se pohvaliti suradnjom s brojnim poznatim imenima poput Placida Dominga, a još 80-ih godina podučavao je balkansku glazbu na kalifornijskom Insitute of the Arts u Los Angelesu.

Nevjerojatna glazbena talentiranost obojice gitarista te emocije s kojima su izveli skladbe poput "Jovano, Jovanke", "Izlezi Vido" ili "Eleno mome" još su jednom ostavili publiku bez riječi. Gotovo meditativne skladbe u izvedbi dvojice iznimnih gitarista učinile su večer u osječkoj kino dvorani nezaboravnim iskustvom. Koncert Vlatka Stefanovskog i Miroslava Tadića jedan je od onih koje, ukoliko imate priliku vidjeti i doživjeti uživo, ne treba propustiti. Da je to prepoznala i slavonska publika dokazuje činjenica da su karte za koncert bile rasprodane i mjesec dana prije zakazanog termina koncerta. Možda u svijetu ima gitarista koji će na tehnički precizniji način izvesti komplicirane skladbe, no emociju s dozom balkanske melankolije koju nose skladbe i izvedbe Stefanovskog i Tadića doista nećete naći nigdje u svijetu. Zato je ovo koncert koji bi svatko tko istinski voli glazbu trebao poslušati barem jednom u životu. 

 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija