Show

Vinobus Radio Slavonije vinskim putevima brodskog Posavlja i Požeštine

Foto galerija

 U subotu, 21. siječnja 2023. održao se Vinobus Radio Slavonije koji je ove godine 50-ak ljubitelja dobre kapljice poveo vinskim putevima brodskog Posavlja i Požeštine.

 
Prva je ovo vožnja nakon dvije godine pauze zbog pandemije, a startna ovogodišnja postaja bio je Eko-etno Salaš Savus u Općini Bukovlje. Svi su se mogli ugrijati, okrijepiti te opustiti u pravom Slavonskom ambijentu. 50-ak posjetitelja uz one s našeg područja, stigli su doslovno iz gotovo svih krajeva Hrvatske.
 
Vinobus je ukupno obišao šest postaja, sve redom naše vrhunske vinarije. Svi su tako mogli okvasiti nepce nagrađivana vina s vranovačkog i bukovljačkog područja i to tamošnje udruge Igrač. Po tradiciji, događaj je ispijanjem zdravice, otvorio Kum Vinobusa. Ove godine ta čas pripala je načelniku Sibinja Josipu Paviću, a ova općina poznata je kao pravi vinorodni kraj.
 
Tradicionalni ugođaj uz slavonsku pjesmu, gastro delicije i domaće vino, ne prolazi bez prijatelja. Od samog početka sve podržavaju članovi Visoke vinske akademije, a pristegle su i kolege vinari iz Primorskog-goranske županije i to s posebnim poklonom.
 
O ruralnom turizmu, sve se više priča. Naši vinski putevi imaju što za ponuditi gostima, a Slavonija uz dobro promidžbu i ulaganja, definitivno se može upisati na zahtjevnu turističku i vinsku kartu. 
 
Kako je bilo pogledajte u video prilogu SBTV-a i foto galeriji koju smo preuzeli s Facebook stranice Radio Slavonije.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija