Vilinska čajanka s Bajkopričalicom Sandrom nedjeljom na SBTV-u

Slavonskobrodska televizija ove jeseni pripremila je posebno iznenađenje za svoje najmlađe gledatelje.

Autor: Brodportal | Datum objave: 08.10.2021
Vilinska čajanka s Bajkopričalicom Sandrom nedjeljom na SBTV-u


 Poznata slavonskobrodska Bajkopričalica Sandra Vukoja svake nedjelje vodi nas u čarobni svijet bajki u emisiji "Vilinska čajanka". Tako će najmlađi gledatelji, ali i oni nešto stariji kao i svi ljubitelji priča i bajki bez obzira na godine uživati u jedinstvenim zgodama i nezgodama koje će dočarati nadaleko poznata Bajkopričalica Sandra. Nastavak je to uspješne priče koja je krenula prije pet godina.

"Vilinska čajanka s Bajkopričalicom program je pripovijedanja koji sam osmislila i provodila uživo u vrtićima i školama od 2016. godine. Kada su me pozvali na televiziju i predložili mi da radimo emisiju za djecu, učinilo mi se zgodno da se emisija i zove Vilinska čajanka. Dok piju čaj nedjeljom ujutro, najmlađi se gledatelji mogu opustiti i uživati u bajkama iz raznih dijelova svijeta i tako njegovati vještinu slušanja", kaže Bajkopričalica Sandra.

Naviknuta na pripovijedanje pred publikom i interakciju s njima, snimanje pred kamerom u virtualnom studiju SBTV-a za Sandru predstavljao poseban izazov.

"Iako je umijeće pripovijedanja umjetnost koja se oslanja na kontakt i kreaciju zajedno s publikom i većina pripovjedača često će reći da nisu ljubitelji kamera i mikrofona, ipak sam pristala istražiti pripovijedanje putem ovog medija. Puno je izazovnije pripovijedati priče pred kamerama jer okolina je u studiju umjetna- okružena sam zelenim platnom, kamerama, reflektorima i nemam povratnu informaciju publike na koju se mogu osloniti, ali ono što se pokaže kao izazov otvara nam prostor za rast i istraživanje novih načina kako prenijeti poruke. Lijepo je raditi s kolegama na SBTV-u i svi smo dali najbolje od sebe, svatko u svom području djelovanja kako bi emisija ugledala svjetlo dana i bila dostupna u domu svakog bajkoljupca", ističe Sandra.

Zadovoljstvo suradnjom ne skrivaju ni na slavonskobrodskoj 'dalekovidnici'.

"Iznimno se sretni što smo prethodnu suradnju sa Sandrom pretočili u ovu emisiju koja njezinu jedinstvenu interpretaciju poznatih i nešto manje poznatih bajki kroz "Vilinsku čajanku" dovodi do šire publike u Hrvatskoj, ali i šire. Uvjereni smo kako će i naši gledatelji, posebno oni najmlađi s užitkom pratiti zanimljive i poučne priče naše Bajkopričalice Sandre", kaže Ivan Čalić, glavni urednik SBTV-a.

Emisija će se emitirati svake nedjelje, počevši od 10. listopada 2021., u dječjem bloku od 10 sati u kojem će biti osim bajki i najveći dječji hitovi iz prošlosti i sadašnjosti hrvatske glazbe. Za sve koji propuste premijerno emitiranje, repriza je svake subote također u 10 sati.

 

Zadnje vijesti

Nikoga briga, a ružno, prijeteće

Vrijedno priznanje dr. Šimi Benešu

Poraz brodskih odbojkašica na domaćem terenu

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva Jasna Zlokić na božićnom koncertu SBTV-a publiku vratila u neka sretna vremena

FOTO GALERIJA

Brođane iznenadio i oduševio pravi sveti Nikola!

Brođane na glavnom gradskom trgu zabavljale Slavonske lole

Vanna svojim vječnim hitovima zagrijala Advent iz davnina i rasplesla Brođane

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent iz davnina u Slavonskom Brodu čudesno je putovanje pričama Ivane Brlić-Mažuranić