VIDEO 11. Međunarodni turnir "Rukomet u srcu Slavonije" opravdao očekivanja

Ženski rukometni klub Brod i Rukometna akademija Dejan Krtolica bili su domaćini i organizatori 11. Međunarodnog turnira koji je imao naziv ""Ljeto u Brodu - Rukomet u srcu Slavonije". Ovogodišnji turnir bio je najjači do sada budući su na njemu nastupile 62 ekipe iz 4 države, dok se igralo u 8 uzrasnih kategorija i to po 4 kod djevojaka i djevojčica i isto toliko kod dječaka.

Autor: Brodportal | Datum objave: 22.09.2022
VIDEO 11. Međunarodni turnir "Rukomet u srcu Slavonije" opravdao očekivanja


 Ponovno su ŽRK Brod i RA "Dejan Krtolica" organizirali odličan 11. Međunarodni turnir koji je imao naziv "Ljeto u Brodu -  Rukomet u srcu Slavonije". Tako se u Slavonskom Brodu okupilo vipe od 1000 sudionika koji su kroz 3 dana odigrali 150 utakmica. Igralo se u 8 kategorija, dok su na ovogodišnjem turniru nastupili klubovi iz 4 države, odnosno iz 32 grada. S obzirom na veliki broj utakmica igralo se na 6 terena, odnosno u 5 dvorana i mini rukomet na vanjskom travnatom igralištu ispred Sportske dvorane Brod. Osim u njoj i na Vijušu još se igralo u: Sibinju, Garčinu i Donjim Andrijevcima. Organizatori su prezadovoljni s turnirom koji je premašio sva njihova očekivanja.

"Mislim da je sve bilo dobro organizirano, ali to trebaju reći i naši gosti, naši prijatelji koji su došli na turnir, je li to tako. Trudili smo se da sve bude u redu, da propusti, ako ih ima, budu minimalni. Rezltat, barem meni, nije bio primaran. Bitno je da su sve ekipe Ženskog rukometnog kluba Brod sudjelovale. Sve naše ekipe su igrale, sve naše ekipe su prošle jedan proces koje da bi postale prave ekipe moraju proći i to je ono što je najvažnije", kaže skromno Darko Celner, trener ŽRK „Brod“ i jedna od glavnih organizatora turnira.

Odličan rukomet gledatelji su vidjeli kod dječaka u 2005. godištu u kojem je u finalu Metković Mehanika s 24:14 nadigrala Ivan iz Starih Mikanovaca. Od početka su Metkovci poveli sa 7:1 te su svoju prednost mirno i sigurno čuvali do samog kraja za veliko slavlje i proslavu 1. mjesta.

U ovom najstarijem 2005. godištu za dječake Brod je igrao za 3. mjesto protiv Čelik juniora iz Zenice koji je došao do pobjede s 20:15. Mladi Brođani u skupini su bili bolji upravo od Čelik juniora i Novog Zagreba, dok su u polufinalu s 15:12 poraženi od kasnijeg prvaka Metković Mehanike.

U muškom dijelu turnira izdvojimo još da su mladi rukometaši Nove Gradiške u 2009. godištu u susretu za 3. mjesto poraženi od Ivanića s 19:5.  Kod djevojaka domaći su najviše nade polagali u igračice koje su rođene 2004. godine. One su dobro otvorile turnir s pobjedama nad Tešnjom i Halas Jožefom iz Ade pokraj Sente. 

Polufinale je za Brođanke u 2004. godištu bilo kobno budući su u njemu s 22:19 poražene od Krke iz Novog Mesta. Barem je utjeha da su djevojke trenera Celnera u neizvjesnom susretu za 3. mjesto s 21:20 bile bolje od Rugvice. Izdvojimo da je do 3. mjesta došla i Slavonka iz Nove Gradiške u 2008. godištu kod djevojčica, dok su tom cilju blizu bile i mlade Brođanke koje su 2010. godište i mlađe. Naime, igračice trenerice Dunje Hodak Knežević u utakmici za 3. mjesto su sa 14:12 poražene od Đakova. 

Odigrana je i revijalna utakmica u kojoj su se sastali treneri protiv svojih kolegica trenerica, dok je rezultat u tom susretu najmanje važan. Najvažnije je da veliki broj mladih rukometaša i rukometašica iz Slavonskog Broda u svoje gradove bez obzira na rezultate nose lijepe uspomene.   

Kako je bilo možete pogledati i u videu ispod.

Zadnje vijesti

Uspješan vikend za atletičare Marsonije

Advent iz davnina u Slavonskom Brodu čudesno je putovanje pričama Ivane Brlić-Mažuranić

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

FOTO GALERIJA

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

Upaljena prva adventska svijeća, započeo program ovogodišnjeg Adventa iz davnina

FOTOGALERIJA - Tamburice, pjesma i dobra atmosfera za prvu Noć Brođana u Zagrebu!

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen i u Slavonskom Brodu

25. Katarinski sajam Sadržajno bogat, raznovrstan, za svakog ponešto